Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Άρση των περιορισμών στις εισαγωγές πουλερικών από την Ουκρανία

ΑρχικήΝέαΕΕ: Άρση των περιορισμών στις εισαγωγές πουλερικών από την Ουκρανία
spot_img

Οι περιορισμοί είχαν τεθεί σε ισχύ από τον Δεκέμβριο του 2020 λόγω κρουσμάτων υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πουλερικών στη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε τους περιορισμούς στις εισαγωγές προϊόντων πουλερικών από την Ουκρανία στις 17 Ιανουαρίου, οι οποίοι ίσχυαν από το Δεκέμβριο του 2020 εξαιτίας κρουσμάτων γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Κρατικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Προστασία των Καταναλωτών.

«Τα προϊόντα πουλερικών αποτελούν σημαντικό μερίδιο των ουκρανικών προϊόντων που εξάγονται στην ΕΕ. Ως εκ τούτου, η άρση των περιορισμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ σημαντική για τους εξαγωγείς μας. Η απόφαση που εγκρίθηκε επιτρέπει την επανέναρξη των εξαγωγών προϊόντων πουλερικών από ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος, Vladyslav Mahaletskyi.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕ αναγνώρισε τη χωροθέτηση της Ουκρανίας στις 17 Μαρτίου 2021, για την υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών, επιτρέποντας την εισαγωγή προϊόντων πουλερικών από περιοχές όπου δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα γρίπης των πτηνών.

Η Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Προστασία των Καταναλωτών υπογράμμισε ότι το σύστημα κρατικού ελέγχου της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών στην Ουκρανία έχει επανειλημμένα επιθεωρηθεί από εκπροσώπους άλλων χωρών (ιδίως από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Κίνα) τα τελευταία χρόνια, και τα αποτελέσματα αυτών των επιθεωρήσεων αναγνωρίστηκαν ως αποτελεσματικά.

Μάλιστα, η Ουκρανία θα αρχίσει να εξάγει γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ιορδανία με τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών να έχουν συμφωνήσει για τη μορφή του πιστοποιητικού εξαγωγής.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα