Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ-Ευρωζώνη: Ισχυρή ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα τον Αύγουστο – Νέες αυξήσεις τιμών λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα

ΑρχικήΝέαΕΕ-Ευρωζώνη: Ισχυρή ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα τον Αύγουστο – Νέες αυξήσεις τιμών λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα
spot_img

cibum team

Ισχυρή παρέμεινε η ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, αλλά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του κορονοϊού συνέχισαν να περιορίζουν την προσφορά πρώτων υλών που χρειάζονται τα εργοστάσια, αυξάνοντας τις τιμές. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IHS Markit, η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό αύξησε τη ζήτηση, αλλά πολλές εταιρείες ανέφεραν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα καθώς και ελλείψεις σε προϊόντα και εργατικό δυναμικό.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της IHS Markit υποχώρησε στις 61,4 μονάδες από 62,8 τον Ιούλιο και λίγο χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση (61,5 μονάδες), αλλά παραμένει πολύ υψηλότερος από τις 50 μονάδες που αποτελούν το όριο μεταξύ αύξησης και συρρίκνωσης της δραστηριότητας. Ο δείκτης για τη μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε στις 59,0 μονάδες από 61,1 τον Ιούλιο.

«Οι μεταποιητικές εταιρείες της Ευρωζώνης κατέγραψαν, για έναν ακόμη μήνα, ισχυρή παραγωγή τον Αύγουστο, με την ανάπτυξη να συνεχίζεται για 14ο συνεχόμενο μήνα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Κρις Γουίλιαμσον. «Το κυρίαρχο θέμα, ωστόσο, ήταν και πάλι μία έλλειψη εξαρτημάτων, με τους προμηθευτές είτε να μη μπορούν να παραγάγουν αρκετά είτε να μην έχουν επαρκή δυνατότητα μεταφοράς τους με πλοία για να καλύψουν τη ζήτηση», πρόσθεσε.

Η συνεχιζόμενη έλλειψη υλικών και μεταφορικής δυνατότητας σημαίνει ότι οι πωλητές των προϊόντων, που χρειάζονται τα εργοστάσια, μπορούσαν ξανά να αυξήσουν τις χρεώσεις τους. ‘Έτσι, ο δείκτης τιμών εισροών παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο, στις 87,0 μονάδες, αλλά ελαφρά χαμηλότερος από το επίπεδο – ρεκόρ των 89,2 μονάδων τον Ιούλιο. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξήσουν τα εργοστάσια και πάλι σημαντικά τις τιμές τους.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη εκτινάχθηκε τον Αύγουστο στο 3% που είναι υψηλό 10ετίας, τροφοδοτούμενος από τις ασυνήθιστα υψηλές τιμές των βιομηχανικών προϊόντων, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η Eurostat, τα οποία δοκιμάζουν τη θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι αυξήσεις των τιμών είναι προσωρινές.

Παρά τις αυξήσεις των τιμών, ωστόσο, η ζήτηση παρέμεινε ανθεκτική και τα εργοστάσια αύξησαν τον ανεκτέλεστο όγκο εργασιών τους, παρά το γεγονός ότι αύξησαν την απασχόληση και μείωσαν δραστικά τα αποθέματα έτοιμων προϊόντων τους.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα