Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EE: Η βιολογική παραγωγή στο 9,9% της συνολικής γεωργικής έκτασης

ΑρχικήΝέαEE: Η βιολογική παραγωγή στο 9,9% της συνολικής γεωργικής έκτασης
spot_img

Η έκταση που χρησιμοποιείται για βιολογική παραγωγή στην Ένωση αντιστοιχεί στο 9,9% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασής της, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η έκταση που χρησιμοποιείται για βιολογική παραγωγή στην ΕΕ αυξήθηκε από 147 εκατομμύρια στρέμματα το 2020 σε 159 εκατομμύρια στρέμματα το 2021, έκταση που αντιστοιχεί στο 9,9% της συνολικής χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Μεταξύ 2012 και 2021, η έκταση που χρησιμοποιείται για τη βιολογική γεωργία αυξήθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η περιοχή σχεδόν τετραπλασιάστηκε στην Πορτογαλία (+283%) και στην Κροατία (+282%), όπου σημειώθηκαν και τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης εντός της ΕΕ. Επίσης, αυξήθηκε ραγδαία στη Γαλλία (+169%) και υπερδιπλασιάστηκε στην Ουγγαρία (+125%) και στη Ρουμανία (+101%).

Τα υψηλότερα μερίδια περιοχών βιολογικής γεωργίας στο σύνολο της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης στην ΕΕ, ήταν στην Αυστρία (26% το 2020), στην Εσθονία (23% το 2021) και στη Σουηδία (20% το 2021). Αντίθετα, το μερίδιο της βιολογικής γεωργίας ήταν κάτω του 5% σε έξι χώρες της ΕΕ το 2021, με τα χαμηλότερα μερίδια στη Βουλγαρία (1,7%) και στη Μάλτα (0,6%).

Στην Ελλάδα το μερίδιο περιοχών βιολογικής γεωργίας ήταν στο 10,5% το 2020.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα