ΑρχικήΝέαΕΕ- ΗΠΑ- δασμοί: Η ΕΕ παγώνει για 90 ημέρες την απάντησή της...

ΕΕ- ΗΠΑ- δασμοί: Η ΕΕ παγώνει για 90 ημέρες την απάντησή της στους αμερικανικούς δασμούς, ανακοίνωσε η φον ντερ Λάιεν

2 λεπτά ανάγνωσης

“Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις” δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ παγώνει για 90 ημέρες τα αντίμετρά της, που ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη σε απάντηση στους δασμούς που έχει επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο “να δοθεί μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις”.

- Advertisement -

“Λάβαμε υπόψη μας την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ. Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις. Ενόσω οριστικοποιούμε την υιοθέτηση των αντίμετρων της ΕΕ, τα οποία έλαβαν ισχυρή στήριξη από τις χώρες μέλη, θα αναστείλουμε την εφαρμογή τους για 90 ημέρες”, επεσήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο Χ.

“Αν οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ικανοποιητικές, τα αντίμετρά μας θα τεθούν σε ισχύ”, προειδοποίησε η φον ντερ Λάιεν.

- Advertisement -

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή επιπλέον δασμών 20% στις εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ. Σε μια εντυπωσιακή στροφή, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι θα αναστείλει για 90 ημέρες την εφαρμογή των επιπλέον “ανταποδοτικών” δασμών στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, με εξαίρεση την Κίνα.

Ωστόσο η ανακοίνωση του Ρεπουμπλικάνου δεν αφορά τους δασμούς που έχει ήδη επιβάλει η κυβέρνησή του στις εισαγωγές αυτοκινήτων, αλουμινίου και χάλυβα. Οι χώρες μέλη της ΕΕ ενέκριναν χθες τα πρώτα αντίμετρα στους δασμούς αυτούς.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.