Το ψάρι “Peitzer Karpfen” από τις λίμνες του Βρανδεμβούργου πήρε τη σφραγίδα της ΕΕ ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
Στο εξής, ο κυπρίνος Peitzer “Peitzer Karpfen” από τις λίμνες του Βρανδεμβούργου της Γερμανίας θα προστατεύεται από σφραγίδα προέλευσης της ΕΕ. Το ψάρι αυτό αναπτύσσεται σε λίμνες όπως η Λουζατία. Ο ντόπιος κυπρίνος περιέχει πολλές πολύτιμες ζωτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός και χαρακτηρίζεται ως μια πολύ υγιεινή τροφή. Όπως η σαμπάνια, το ζαμπόν Πάρμας ή το τυρί παρμεζάνα, πρέπει να προέρχεται από μια συγκεκριμένη περιοχή – στην προκειμένη περίπτωση το Βρανδεμβούργο – έτσι και το “Peitzer Karpfen” προστατεύεται σύμφωνα με την απόφαση 2022/1849 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το κρέας του κυπρίνου Peitzer εντυπωσιάζει με τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα του.
Η παραγωγή βασίζεται σε μια παράδοση που προέκυψε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια στις περιοχές των σημερινών περιοχών Spree-Neisse και Dahme-Spreewald, οι οποίες, σε συνδυασμό με ευνοϊκές γεωγραφικές και κλιματικές συνθήκες, εγγυώνται την υψηλή ποιότητα του προϊόντος και του προσδίδουν ιδιαίτερη φήμη.