Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: ΠΓΕ ο κυπρίνος Βρανδεμβούργου

ΑρχικήΝέαΕΕ: ΠΓΕ ο κυπρίνος Βρανδεμβούργου
spot_img

Το ψάρι “Peitzer Karpfen” από τις λίμνες του Βρανδεμβούργου πήρε τη σφραγίδα της ΕΕ ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Στο εξής, ο κυπρίνος Peitzer “Peitzer Karpfen” από τις λίμνες του Βρανδεμβούργου της Γερμανίας θα προστατεύεται από σφραγίδα προέλευσης της ΕΕ. Το ψάρι αυτό αναπτύσσεται σε λίμνες όπως η Λουζατία.  Ο ντόπιος κυπρίνος περιέχει πολλές πολύτιμες ζωτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός και χαρακτηρίζεται ως μια πολύ υγιεινή τροφή. Όπως η σαμπάνια, το ζαμπόν Πάρμας ή το τυρί παρμεζάνα, πρέπει να προέρχεται από μια συγκεκριμένη περιοχή – στην προκειμένη περίπτωση το Βρανδεμβούργο – έτσι και το “Peitzer Karpfen” προστατεύεται σύμφωνα με την απόφαση 2022/1849 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το κρέας του κυπρίνου Peitzer εντυπωσιάζει με τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα του.

Η παραγωγή βασίζεται σε μια παράδοση που προέκυψε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια στις περιοχές των σημερινών περιοχών Spree-Neisse και Dahme-Spreewald, οι οποίες, σε συνδυασμό με ευνοϊκές γεωγραφικές και κλιματικές συνθήκες, εγγυώνται την υψηλή ποιότητα του προϊόντος και του προσδίδουν ιδιαίτερη φήμη. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα