Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Προστατευόμενη Γεωγραφική ένδειξη για την μπύρα “Oktoberfestbier”

ΑρχικήΝέαΕΕ: Προστατευόμενη Γεωγραφική ένδειξη για την μπύρα "Oktoberfestbier"
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε στην μπύρα “Oktoberfestbier” του Μονάχου το σήμα “προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ).

Η σφραγίδα ΠΓΕ αντιπροσωπεύει τη στενή σύνδεση μεταξύ ενός προϊόντος και της περιοχής προέλευσής του. Τουλάχιστον ένα από τα στάδια παραγωγής, δηλαδή παραγωγή, μεταποίηση ή κατασκευή, πρέπει να λάβει χώρα στο Μόναχο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μπύρας είναι η χρήση νερού από βαθιές πηγές στην πόλη του Μονάχου, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή.

Η φήμη και η ιδιαιτερότητα της «μπύρας Oktoberfest» εντοπίζονται σε μια παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής που αναπτύχθηκε στο πέρασμα των αιώνων και στην «εξαιρετική φήμη» του Oktoberfest στο Μόναχο. Η διαδικασία παραγωγής μπύρας, ξεκινά με το άλεσμα της βύνης και τη διαβροχή και τελειώνει με μια περίοδο αποθήκευσης περίπου τεσσάρων έως έντεκα εβδομάδων. Στην πορεία, η νεαρή μπύρα εμπλουτίζεται φυσικά με διοξείδιο του άνθρακα και ωριμάζει μέχρι να φτάσει στην τελική της γεύση. Το νερό πρέπει να προέρχεται από τριτογενή στρώματα της αμμοχάλικο πεδιάδας στην περιοχή της πόλης του Μονάχου. Τα βαθιά πηγάδια από τα οποία αντλείται σήμερα το νερό φτάνουν σε βάθη 140-250 m, ανάλογα με την τοποθεσία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η παγκόσμια φήμη της μπύρας Oktoberfestbier βασίζεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι πολύ νωρίς εισήχθησαν στο Μόναχο καινοτομίες στη διαδικασία ζυθοποιίας, οι οποίες είχαν καθοριστική επίδραση στην ποιότητα της μπύρας. Το γεγονός ότι το “Oktoberfestbier” παρασκευάζεται ειδικά για το Oktoberfest έχει συμβάλει σημαντικά στην εξαιρετική φήμη αυτής της μπύρας.

Η πρώτη «Οκτόμπερφεστ», διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1810, όταν ο βασιλιάς της Βαυαρίας κάλεσε τους πολίτες του Μονάχου να γιορτάσουν μαζί με τη βασιλική οικογένεια, τους γάμους του πρίγκιπα Λουδοβίκου με την πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξονίας. Η γιορτή από τότε έγινε θεσμός ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα