Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΣτο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας
spot_img

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch του Λουξεμβούργου, θα συμμετέχει η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας- Culinary Professionals Greece.

Η διεθνής αυτή γαστρονομική διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, θα διεξαχθεί στο Luxexpo The Box, από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για έναν κορυφαίο θεσμό στον κλάδο της γαστρονομίας, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ στον εκθεσιακό χώρο, των 24.700 τ.μ. θα βρεθούν 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 900 θέσεων.

Οι διαγωνιζόμενοι θα προβάλλουν τη γαστρονομική τους κουλτούρα σε συνάρτηση με τις νέες γαστρονομικές τάσεις και υγιεινές διατροφικές πρακτικές.

Η ομάδα της Ένωσης Culinary Team Greece θα σχεδιάσει, θα οργανώσει και θα παρουσιάσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα “Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα”, με παραδοσιακές συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα, με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.

“Πρόκειται για ένα μοναδικό διαγωνισμό. Η ιδιαιτερότητα είναι πως οι πελάτες πληρώνουν για να απολαύσουν τις γεύσεις που θα παρουσιαστούν από τους διαγωνιζόμενους, ενώ η κριτική επιτροπή δεν βαθμολογεί μόνο τις γεύσεις, αλλά και την οργάνωση, παρασκευή και παρουσίαση των γευμάτων, καθώς όλες οι κουζίνες είναι “ανοιχτές” στους παρευρισκόμενους”, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης, Χρήστος Γκότσης.

Στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν 11 άτομα, εκ των οποίων οι έξι είναι σεφ. Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με την ομάδα της Culinary Team Greece, κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη.”Η επιλογή της ομάδας μας δεν ήταν τυχαία. Στόχος μας είναι να φέρουμε ακόμη μία διάκριση για τη χώρα μας και θα τα καταφέρουμε” τόνισε ο κ. Γκότσης. Σύμφωνα με τον κ. Γκότση «την αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μαγειρικής Villeroyet Boch θα “ανοίξει” και θα “κλείσει” ο Δούκας του Λουξεμβούργου».

Η συμμετοχή της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, (Ε.Ο.Τ.)

AΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα