ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΣτο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

2 λεπτά ανάγνωσης

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch του Λουξεμβούργου, θα συμμετέχει η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας- Culinary Professionals Greece.

Η διεθνής αυτή γαστρονομική διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, θα διεξαχθεί στο Luxexpo The Box, από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου.

- Advertisement -

Πρόκειται για έναν κορυφαίο θεσμό στον κλάδο της γαστρονομίας, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ στον εκθεσιακό χώρο, των 24.700 τ.μ. θα βρεθούν 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 900 θέσεων.

Οι διαγωνιζόμενοι θα προβάλλουν τη γαστρονομική τους κουλτούρα σε συνάρτηση με τις νέες γαστρονομικές τάσεις και υγιεινές διατροφικές πρακτικές.

- Advertisement -

Η ομάδα της Ένωσης Culinary Team Greece θα σχεδιάσει, θα οργανώσει και θα παρουσιάσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα “Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα”, με παραδοσιακές συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα, με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.

“Πρόκειται για ένα μοναδικό διαγωνισμό. Η ιδιαιτερότητα είναι πως οι πελάτες πληρώνουν για να απολαύσουν τις γεύσεις που θα παρουσιαστούν από τους διαγωνιζόμενους, ενώ η κριτική επιτροπή δεν βαθμολογεί μόνο τις γεύσεις, αλλά και την οργάνωση, παρασκευή και παρουσίαση των γευμάτων, καθώς όλες οι κουζίνες είναι “ανοιχτές” στους παρευρισκόμενους”, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης, Χρήστος Γκότσης.

- Advertisement -

Στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν 11 άτομα, εκ των οποίων οι έξι είναι σεφ. Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με την ομάδα της Culinary Team Greece, κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη.”Η επιλογή της ομάδας μας δεν ήταν τυχαία. Στόχος μας είναι να φέρουμε ακόμη μία διάκριση για τη χώρα μας και θα τα καταφέρουμε” τόνισε ο κ. Γκότσης. Σύμφωνα με τον κ. Γκότση «την αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μαγειρικής Villeroyet Boch θα “ανοίξει” και θα “κλείσει” ο Δούκας του Λουξεμβούργου».

Η συμμετοχή της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, (Ε.Ο.Τ.)

AΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών