ΑρχικήΝέαΑγρότεςΕΕ: Σημαντικό το ποσό του γεωργικού αποθεματικού για την Ελλάδα

ΕΕ: Σημαντικό το ποσό του γεωργικού αποθεματικού για την Ελλάδα

1 λεπτά ανάγνωσης

Δηλώσεις του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε., Γιάνους Βοϊτσεκόβσκι.

Το ποσό του αποθεματικού για τη γεωργία που αφορά στην Ελλάδα και την Σλοβενία θα είναι «σημαντικό» ανέφερε ο Επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεκόβσκι, ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στο Λουξεμβούργο, μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των αρμόδιων υπουργών.

- Advertisement -

   Όπως σημείωσε, το γεωργικό αποθεματικό συνήθως αφορά σε κρίσεις που προκαλούνται από καταστάσεις στην αγορά, αλλά χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη των αγροτών. Πολλά κράτη-μέλη υπογράμμισαν ότι χρειάζεται η ενίσχυση της στήριξης για τους αγρότες στη διαχείριση κρίσεων, συμπλήρωσε.

   Ο Ευρωπαίος επίτροπος μίλησε επίσης για την επίσκεψή του στη Ελλάδα και συγκεκριμένα στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας και σημείωσε ότι «υπάρχει ανάγκη για περισσότερα μέσα αλληλεγγύης για τους αγρότες».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.