Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΦΕΤ- Ελαιόλαδο: Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη αθέμιτων πρακτικών

ΑρχικήΝέαΕΦΕΤ- Ελαιόλαδο: Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη αθέμιτων πρακτικών
spot_img

cibum team

Ο Ενιαίος Φορές Ελέγχου Τροφίμων, ενημέρωσε για τις κινήσεις και πρακτικές που εφαρμόζει προκειμένου ν διαφυλάξει τους καταναλωτές και την αγορά από τις αθέμιτες πρακτικές στον τομέα του Ελαιολάδου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της διεθνώς αναγνωρισμένης μεσογειακής διατροφής, με την Ελλάδα να κατέχει την πρώτη θέση στην Ε.Ε στην ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση. Επιπλέον είναι από τα σημαντικότερα προϊόντα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, κατέχοντας παγκοσμίως ένα πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., για τη βέλτιστη δυνατή προάσπιση της ασφάλειας των καταναλωτών και των  συμφερόντων τους έναντι αθέμιτων πρακτικών στον τομέα του ελαιολάδου, προβαίνει σε μια σειρά από ενέργειες, όπως επιτόπιο έλεγχο των επιχειρήσεων, έλεγχο της αγοράς, έλεγχο του ηλεκτρονικού εμπορίου, εργαστηριακό έλεγχο του ελαιολάδου και συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα όπως η Εμβληματική Δράση «Οι Δρόμοι της ελιάς», στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη και σχετική έρευνα καταναλωτών.

Τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του Ε.Φ.Ε.Τ., τα οποία συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα διενεργώντας την ανάλυση των φυσικοχημικών παραμέτρων του ελαιολάδου, είναι διαπιστευμένα από το Ε.ΣΥ.Δ. σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17025:2017, ενώ για 10η συνεχόμενη χρονιά, έλαβαν και την Αναγνώριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (International Olive Council).

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: https://youtu.be/Q_0SNXdSZk

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο