Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΦΕΤ- Ελαιόλαδο: Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη αθέμιτων πρακτικών

ΑρχικήΝέαΕΦΕΤ- Ελαιόλαδο: Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη αθέμιτων πρακτικών
spot_img

cibum team

Ο Ενιαίος Φορές Ελέγχου Τροφίμων, ενημέρωσε για τις κινήσεις και πρακτικές που εφαρμόζει προκειμένου ν διαφυλάξει τους καταναλωτές και την αγορά από τις αθέμιτες πρακτικές στον τομέα του Ελαιολάδου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της διεθνώς αναγνωρισμένης μεσογειακής διατροφής, με την Ελλάδα να κατέχει την πρώτη θέση στην Ε.Ε στην ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση. Επιπλέον είναι από τα σημαντικότερα προϊόντα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, κατέχοντας παγκοσμίως ένα πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς.

- Advertisement -

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., για τη βέλτιστη δυνατή προάσπιση της ασφάλειας των καταναλωτών και των  συμφερόντων τους έναντι αθέμιτων πρακτικών στον τομέα του ελαιολάδου, προβαίνει σε μια σειρά από ενέργειες, όπως επιτόπιο έλεγχο των επιχειρήσεων, έλεγχο της αγοράς, έλεγχο του ηλεκτρονικού εμπορίου, εργαστηριακό έλεγχο του ελαιολάδου και συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα όπως η Εμβληματική Δράση «Οι Δρόμοι της ελιάς», στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη και σχετική έρευνα καταναλωτών.

Τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του Ε.Φ.Ε.Τ., τα οποία συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα διενεργώντας την ανάλυση των φυσικοχημικών παραμέτρων του ελαιολάδου, είναι διαπιστευμένα από το Ε.ΣΥ.Δ. σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17025:2017, ενώ για 10η συνεχόμενη χρονιά, έλαβαν και την Αναγνώριση από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (International Olive Council).

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: https://youtu.be/Q_0SNXdSZk

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα