Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι λάθος να πετάμε τα ψαροκόκαλα!

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΕίναι λάθος να πετάμε τα ψαροκόκαλα!
spot_img

Πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, αρωματικό αλάτι από κόκκαλα ψαριού που θα προσθέσει γεύση umami σε οποιοδήποτε πιάτο.

Οι διακοπές και η θάλασσα ανοίγουν την όρεξη. Γνωστό. Τα ψάρια είναι υπέροχη τροφή. Γνωστό. Σε ένα ωραιότατο φαγκρί όλοι τρώνε το φιλέτο και το ψαχνό και οι μερακλήδες τρώνε το κεφάλι. Κι αυτό γνωστό. Αυτό που θα μείνει στην πιατέλα και σίγουρα θα πεταχτεί είναι μόνο το ψαροκόκαλο…

Τι; Δεν πετιέται ούτε το ψαροκόκαλο; Μερικοί ψαγμένοι τύποι της κουζίνας έρχονται να μας πουν πως δεν υπάρχει λόγος να πετάξουμε τα ψαροκόκαλα. Αντίθετα μας συμβουλεύουνε να κρατήσουμε τα κόκαλα του ψαριού από το τελευταίο μας γεύμα και να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ένα υπέροχο αρωματισμένο αλάτι που θα προσθέσει γεύση umami σε οποιοδήποτε πιάτο το προσθέσουμε. Εξάλλου το αλάτι από ψαροκόκαλα το χρησιμοποιούν πολλά gurmet εστιατόρια σε ποικίλες συνταγές.

Το να φτιάξετε αλάτι από τα κόκαλα των ψαριών σας είναι εύκολο: απλά ξύστε και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο την σάρκα, βράστε τα ψαροκόκαλα (κι ας είναι μαγειρεμένο το ψάρι) μέχρι να ‘’πέσει’’ και το υπόλοιπο κρέας που μπορεί να υπάρχει επάνω ή ανάμεσα στα ψαροκόκαλα. Αφήστε τα ψαροκόκαλα να στεγνώσουν για μια ή δύο μέρες και στη συνέχεια αλέστε τα όσο πιο λεπτά γίνεται σε ένα μύλο μπαχαρικών ή καφέ. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι λεπτόκοκκη σκόνη και μπορείτε να την ανακατέψετε με ίση ποσότητα αλατιού και να παρασκευάσετε το δικό σας αρωματισμένο αλάτι για να προσθέτετέ στα ψαρικά και τα θαλασσινά σας κι όχι μόνο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο