ΑρχικήΝέαΕισαγγελική παρέμβαση για μόλυνση περιβάλλοντος από κατσίγαρο στο Ηράκλειο

Εισαγγελική παρέμβαση για μόλυνση περιβάλλοντος από κατσίγαρο στο Ηράκλειο

2 λεπτά ανάγνωσης

Εκτεταμένη ρύπανση στο μεγάλο ποτάμι του Δήμου Μινώα το οποίο διέρχεται από 10 χωριά – Στο Αρκαλοχώρι ασυνείδητοι έριξαν παράνομα στον βιολογικό καθαρισμό μεγάλες ποσότητες κατσίγαρου.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου Αθανασίου Γαλήνα προκάλεσε η ρύπανση-μόλυνση από κατσίγαρο (ελαιουργικό απόβλητο) πηγών, ποταμών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με έμφαση την εκτεταμένη ρύπανση στο μεγάλο ποτάμι του Δήμου Μινώα το οποίο διέρχεται από 10 χωριά. Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς για την πάταξη της παρανομίας αλλά και η δημοσιοποίηση του όλου θέματος και των αντιδράσεων, προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση και την παραγγελία από τον κ. Γαλήνα προκαταρκτικής έρευνας για το όλο ζήτημα σε δικαστικό λειτουργό.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, για τις ενέργειες του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Ξυλούρη σε συνάντηση τους στο Δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου. Ο κ. Ξυλούρης επισκέφτηκε τον εισαγγελέα μετά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου στο αστυνομικό μέγαρο και την επικοινωνία του με φορείς του Δήμου Μινώα.

   Ο εισαγγελέας και ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκαν στον κοινό στόχο που είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης, η πάταξη της παράνομης ρύπανσης, και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος όπως και η προστασία της δημόσιας υγείας και της περιουσίας των καλλιεργειών των πολιτών. Παράλληλα ο κ. Γαλήνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ανέφερε ότι για το όλο πρόβλημα της ρύπανσης έχει επικοινωνήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και ότι, η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε αφορά την εκτεταμένη ρύπανση στον Δήμο Μινώα αλλά και σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου μετά από καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί.

- Advertisement -

   Ο κ. Ξυλούρης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαλήνα για την παρέμβασή του, τονίζοντας την από κοινού συνεργασία της Περιφέρειας με την Αστυνομία, τους φορείς και πολίτες. Επίσης προσέθεσε πως οι όποιοι ασυνείδητοι παρανομούντες θα πρέπει να τιμωρηθούν για τις ρυπάνσεις που προκαλούν στο φυσικό περιβάλλον, με προτεραιότητα τη σοβαρή περίπτωση του Αρκαλοχωρίου όπου ο δράστης έριξε παράνομα στον βιολογικό καθαρισμό μεγάλες ποσότητες κατσίγαρου με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη και να απορρέουν κατσίγαροι και λήμματα στο μεγάλο ποτάμι.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κάνει καλό το ξύδι στη σαλάτα; Νέα μελέτη αξιολογεί τον ρόλο του στην ανθρώπινη υγεία

Νέα επιστημονική ανασκόπηση εξετάζει τις κλινικές μελέτες για το ξύδι, το σάκχαρο, το σωματικό βάρος, τον μεταβολισμό και την υγεία.

Μπορεί το οξυζενέ να αλλάξει τον τρόπο επεξεργασίας του κοτόπουλου;

Νέα μελέτη εξετάζει τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου για τη μείωση επικίνδυνων μικροβίων στο κρέας πουλερικών

Κόκκινος συναγερμός για τον Ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική: 23 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα και 6 νεκροί (πίνακες)

Ραγδαία αύξηση μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφει ο ΕΟΔΥ – 54 ασθενείς εμφάνισαν προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, ενώ 20 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 8 σε ΜΕΘ