Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δήλωση αποθεμάτων: Ολοκληρώθηκε η πρώτη καταγραφή – Τα αποθέματα σε ηλιέλαιο και σογιέλαιο

ΑρχικήΝέαΔήλωση αποθεμάτων: Ολοκληρώθηκε η πρώτη καταγραφή - Τα αποθέματα σε ηλιέλαιο και σογιέλαιο
spot_img

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καταγραφής των αποθεμάτων σε βασικές πρώτες ύλες και δημητριακά όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργάντας.

Τα απολογιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια και αυτονομία σε τρόφιμα και εφόδια αγροτικής παραγωγής, σε όλα τα επίπεδα επεξεργασίας.

Ενδεικτικά, τα αποθέματα της χώρας σε ηλιέλαιο είναι 24,7 εκατ. λίτρα και επαρκούν για πέντε μήνες και σε σογιέλαιο είναι 20,6 εκατ. λίτρα και επαρκούν για εννέα μήνες, ακόμα κι αν δεν γίνει καμία εισαγωγή.

Ακυρώνεται κάθε  συζήτηση για έλλειψη επάρκειας σε  ποσότητες αγαθών και αποδομείται πλήρως το αφήγημα περί επισιτιστικής κρίσης. Η αγορά, λόγω της πλήρους επάρκειας αγαθών, εμφανίζει προοπτική σταθεροποίησης και οι μηχανισμοί αυτορρύθμισης λειτουργούν.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζει τον Έλληνα αγρότη και συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της παραγωγής τονίζει στην δήλωσή του ο κ. Γεωργάντας και συνεχίζει:

“Ταυτόχρονα  παρακολουθεί τις εξελίξεις συλλέγοντας τα νέα δεδομένα με την υποχρεωτική, ανά πενθήμερο ανανέωση της καταγραφής των αποθεμάτων. Σημειώνεται δε, ότι από κοινού με το συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, θα υπάρξουν εκ νέου νομοθετικές παρεμβάσεις και παράλληλα οι έλεγχοι θα συνεχιστούν οργανωμένα και εξαντλητικά. 

Η μάχη κατά της αισχροκέρδειας είναι διαρκής και θα κλιμακωθεί.

Στόχος μας είναι η προστασία παραγωγών και καταναλωτών, δηλαδή του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας”.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα