Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απίστευτο: Μαρέγκες και μακαρόν χωρίς… αυγά – Το πρώτο ασπράδι αυγών που δεν προέρχεται από ζώα

ΑρχικήΝέαΑπίστευτο: Μαρέγκες και μακαρόν χωρίς... αυγά - Το πρώτο ασπράδι αυγών που δεν προέρχεται από ζώα
spot_img

Tο πρώτο ασπράδι αυγού που δεν προέρχεται από ζώα στον κόσμο, είναι γεγονός, και κάνει το ντεμπούτο του με τη μορφή των πιο λεπτών και νόστιμων γαλλικών μακαρόν.

Η εταιρεία πίσω από αυτό το εγχείρημα, η EVERY Co, λανσάρισε το πρώτο ασπράδι αυγών που δεν προέρχεται από ζώα στον κόσμο. Το πρωτοποριακό προϊόν παρέχει τη γεύση και τη μαγειρική χρησιμότητα του ασπραδιού των αυγών, χωρίς να συμμετέχει στην παρασκευή του ούτε ένα κοτόπουλο. Δίνει τον ίδιο όγκο, σταθερότητα αφρού, εγκλωβισμό αέρα και υφή με τα ασπράδια αυγών ζωικής προέλευσης όταν χρησιμοποιούνται στο ψήσιμο.

Το προϊόν αυτό, είναι κατάλληλο για vegans, αλλά όχι για άτομα που είναι αλλεργικά στα αυγά λόγω της παρουσίας ισοδύναμων φυσικών πρωτεϊνών αυγών.

Ο δρόμος για πραγματικές πρωτεΐνες χωρίς ζώα

Η EVERY Co., πρώην Clara Foods, ξεκίνησε το 2014 και είναι μία από τις πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας τροφίμων που προσπαθούν να παρασκευάσουν αληθινές πρωτεΐνες χωρίς ζώα μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως ζύμωση ακριβείας.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη διάσπαση ορισμένων ζωικών προϊόντων όπως το γάλα και τα αυγά στα μοριακά συστατικά τους και η εταιρεία επικεντρώνεται στη χρήση της ίδιας τεχνικής για την παραγωγή ασπραδιού αυγών χωρίς κοτόπουλο. Η εταιρεία συνεργάζεται με κατασκευασμένη ζύμη για την παραγωγή πρωτεϊνών που βρίσκονται στα ασπράδια αυγών και ενώ δεν έχει αποκαλύψει τον συγκεκριμένο συνδυασμό πρωτεϊνών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος ασπραδιού αυγού, εικάζεται όμως ότι η οβαλβουμίνη, η οποία είναι το κύριο συστατικό πρωτεΐνης στα ασπράδια αυγών, παίζει μεγάλο ρόλο στη συνταγή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με το αρτοποιείο Chantal Guillon με έδρα το Σαν Φρανσίσκο για να εισαγάγει το προϊόν σε μια σειρά από εμβληματικά γαλλικά μακαρόν που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το ασπράδι αυγών χωρίς ζώα.

«Το ασπράδι αυγού είναι ένα από τα κοσμήματα του στέμματος της βιομηχανίας τροφίμων, γνωστό για τις μοναδικές λειτουργικές του ιδιότητες που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την αντικατάστασή του – μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Arturo Elizondo, Διευθύνων Σύμβουλος της EVERY Co. «Σήμερα είναι επίσης η πρώτη φορά που οι καταναλωτές οπουδήποτε στις ΗΠΑ μπορούν να πάρουν μια γεύση από το EVERY EggWhite, που είναι ο καρπός βαθιάς Έρευνας και Ανάπτυξης για 7 χρόνια».

Τα macarons περιορισμένης έκδοσης θα είναι χειροποίητα στο κατάστημα SoMa της Chantal Guillon στο Σαν Φρανσίσκο και θα αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο, με κουτιά των έξι που περιέχουν earl Grey, passionfruit, φιστίκι, φράουλα, βανίλια Ταϊτής και μακαρόν μαύρης σοκολάτας. Κάθε πακέτο θα κοστίζει 28 $ (περίπου 26€) και θα είναι διαθέσιμο μόνο όσο υπάρχουν οι προμήθειες.

Η εποχή του ασυμβίβαστου φαγητού: Όλη η γεύση, καμία από τις “ζωικές” αποσκευές

Το ασπράδι αυγού που δεν απαιτεί κοτόπουλο για την παρασκευή του, είναι το τρίτο προϊόν χωρίς ζώα της EVERY Co. Το πρώτο πλήρως εμπορευματοποιημένο προϊόν της εταιρείας, η πεψίνη χωρίς ζώα (ένα ένζυμο που συνήθως προέρχεται από την επένδυση του στομάχου ενός χοίρου), λανσαρίστηκε στις αρχές του 2021. Αυτό το προϊόν, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε εκατοντάδες εμπορικά προϊόντα διατροφής, κυρίως φαρμακευτικές κάψουλες, προορίζεται να επιτρέψει τη φιλική προς τους χορτοφάγους φαρμακευτική παρασκευή.

Ενώ θα απαιτηθεί πολύ περισσότερη δουλειά για να κλιμακωθεί η παραγωγή αυτών των τύπων πρωτεϊνών χωρίς ζώα, ένα μέλλον όπου θα τρεφόμαστε με παραδοσιακά ζωικά τρόφιμα που παρασκευάζονται χωρίς να βλάπτουν τα ζώα, διαφαίνεται στον ορίζοντα. Ο Elizondo δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι οι μέθοδοι ακριβούς ζύμωσης θα μεταμορφώσουν πλήρως τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε τρόφιμα. Ενώ θα χρειαστούν μερικά χρόνια για να κατακτήσει η εταιρεία την αγορά, εκεί ακριβώς κατευθύνεται.

Οι πρωτεΐνες μας είναι πραγματικές, ζωικές πρωτεΐνες ισοδύναμες με τη φύση (όχι φυτικές ή κυτταρικές) που παρασκευάζονται χωρίς τη χρήση ενός ζώου“, δήλωσε ο Elizondo. “Η ικανότητα της τεχνολογίας ζύμωσης ακριβείας να αντικαταστήσει τις πρωτεΐνες του σήμερα είναι ακόμα στα σπάργανα, όμως μελλοντικά θα γίνει “ο κόσμος μας”.

Πηγή: Interesting Engineering

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα