Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επισιτιστική Κρίση: Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο η τιμή του σιταριού στο Σικάγο

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕπισιτιστική Κρίση: Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο η τιμή του σιταριού στο Σικάγο
spot_img

Στα ύψη η τιμή του σιταριού στο χρηματιστήριο του Σικάγο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων στο Σικάγο εκτινάχθηκαν στα ύψη  πάνω από το όριο των 9 δολαρίων στις 22 Σεπτεμβρίου, στα υψηλότερα επίπεδα που έχει φτάσει από τον Ιούλιο.

Αιτία για αυτή την αύξηση στο σιτάρι αποτελούν οι νέες γεωπολιτικές ανησυχίες που αφορούν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, οι οποίες και ενίσχυσαν τους φόβους για χαμηλότερες εξαγωγές από μεγάλους κόμβους παραγωγής, με τη Ρωσία να αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα σιταριού παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο όρισε μέτρα για την επίσημη προσάρτηση του ουκρανικού εδάφους με δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία αυτό το Σαββατοκύριακο σε αποσχισμένες περιοχές του Ντονμπάς και στα κατεχόμενα μέρη της Χερσώνας.

 Τα μέτρα αυτά ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορούσαν να κλιμακωθούν ακόμη περισσότερο, ωθώντας τη Ρωσία να αναστείλει τον ασφαλή εμπορικό διάδρομο από τις ουκρανικές εξαγωγές της Μαύρης Θάλασσας που είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί στη συμφωνία με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

 Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη επικρίνει έντονα τη συμφωνία, δηλώνοντας ότι η Ρωσία έχει «εξαπατηθεί» και δεσμεύτηκε να αναθεωρήσει τους όρους της σύμβασης που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την προμήθεια σε μεγάλους εισαγωγείς σε όλο τον κόσμο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα