Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επίσκεψη Αυγενάκη και Σταμενίτη στο Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών

ΑρχικήΝέαΕπίσκεψη Αυγενάκη και Σταμενίτη στο Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών
spot_img

Λευτέρης Αυγενάκης: «Στόχος μας να αναβαθμιστεί το ΙΓΕ – Κτήμα Συγγρού».

Το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών (Κτήμα Συγγρού), επισκέφτηκε σήμερα ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τον Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διονύση Κυριακόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ  και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης του ΙΓΕ Δρ. Γεώργιο Μπαλωτή.

Συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων του Ινστιτούτου και κυρίως η συνεχής προσπάθεια που καταβάλλεται για τον καθαρισμό, την προστασία  και την  αντιπυρική θωράκιση  του μοναδικού αυτού κληροδοτήματος, ειδικά τη θερινή περίοδο. Επίσης, τέθηκε το θέμα  της χρηματοδότησης για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και για την φύλαξη του χώρου. Ήδη προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση του Υπουργού με τη Διοίκηση του ΙΓΕ, για να δρομολογηθεί άμεσα η αντιμετώπιση των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Το κτήμα Συγγρού είναι ένας χώρος με πολλαπλό χαρακτήρα. Αποτελεί κληροδότημα της Εθνικής Ευεργέτιδας Ιφιγένειας Συγγρού προκειμένου να ιδρυθεί σχολή κηπουρικής, κτηνοτροφίας, μελισσοκομίας, σηροτροφίας και κτηνοτροφίας, με αποστολή την εκπαίδευση καλών γεωργών και κηπουρών. Σήμερα είναι χώρος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, τόπος αθλητικής άσκησης και επαφής με τη φύση. Με 118 χρόνια εμπειρίας στην αγροτική εκπαίδευση, διοργανώνει σεμινάρια τα οποία απευθύνονται σε γεωπόνους, σε φοιτητές, σπουδαστές Δασολογικών και Γεωπονικών Σχολών, σε  επαγγελματίες μελισσοκόμους, κηπουρούς και ανθοδέτες και σε κάθε πολίτη  που ενδιαφέρεται.

Ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι αναβάθμισή του ΙΓΕ αποτελεί στόχο του Υπουργείου, καθώς είναι σημαντικός  χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης με εκπαιδευτική και γεωργική παράμετρο. Το Κτήμα Συγγρού, πνεύμονας πρασίνου δίνει τη δυνατότητα στους  κατοίκους του λεκανοπεδίου να έχουν επαφή με τη φύση και μάλιστα εντός του αστικού τοπίου

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο