ΑρχικήΝέαΕπιθέσεις και εκατοντάδες δολοφονίες σε σημεία διανομής τροφίμων στη Γάζα

Επιθέσεις και εκατοντάδες δολοφονίες σε σημεία διανομής τροφίμων στη Γάζα

2 λεπτά ανάγνωσης

613 φόνοι σε σημεία διανομής βοήθειας και κοντά σε ανθρωπιστικές οχηματοπομπές στη Γάζα

Το νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα λειτουργεί ως «ένα τεράστιο τμήμα επειγόντων περιστατικών» λόγω της εισροής ασθενών που έχουν τραυματιστεί σε σημεία διανομής τροφίμων που δεν τελούν υπό τα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

- Advertisement -

«Βλέπουν εδώ και εβδομάδες, καθημερινούς τραυματισμούς…και η πλειονότητα προέρχεται από τα υποτιθέμενα ασφαλή σημεία διανομής τροφίμων που δεν τελούν υπό τα Ηνωμένα Έθνη. Το νοσοκομείο τώρα λειτουργεί ως ένα τεράστιο τμήμα επειγόντων περιστατικών», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Ρικ Πέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα παλαιστινιακά εδάφη.

Την ίδια ώρα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε σήμερα ότι κατέγραψε τουλάχιστον 613 φόνους σε σημεία ανθρωπιστικής βοήθειας τα οποία διαχειρίζεται το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα (GHF) καθώς και κοντά σε ανθρωπιστικές οχηματοπομπές.

- Advertisement -

«Έχουμε καταγράψει 613 φόνους, σε σημεία του GHF και κοντά σε ανθρωπιστικά κομβόι –αυτός είναι αριθμός έως τις 27 Ιουνίου. Έκτοτε…έχουν υπάρξει περαιτέρω περιστατικά», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη η Ραβίνα Σαμντασανί, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.