ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΑποζημίωση 900 εκατ. δολαρίων ζητούν από τα McDonald’s - Κατηγορία για συκοφαντική...

Αποζημίωση 900 εκατ. δολαρίων ζητούν από τα McDonald’s – Κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμιση!

1 λεπτά ανάγνωσης

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει η McDonald’s ύστερα από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος της από τους Melissa Nelson και Jeremy O’Sullivan, συνιδρυτές της startup εταιρείας, Kytch, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει να επισκευάζει τις παγωτομηχανές των εστιατορίων της αλυσίδας.

Αυτό γινόταν με μια συσκευή σε μέγεθος smartphone που τοποθετούνταν μέσα στις παγωτομηχανές και βοηθούσε στην επιδιόρθωση των προβλημάτων μέσω επικοινωνίας με smartphone ή υπολογιστή.

- Advertisement -

Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2020, μέσω email η McDonald’s ζήτησε από όλα τα καταστήματα να αφαιρέσουν την εν λόγω συσκευή από τις μηχανές τους. Μάλιστα, στο επίμαχο mail – μεταξύ άλλων – η αλυσίδα ανέφερε ότι η συσκευή της Kytch έκανε υποκλοπή «εμπιστευτικών πληροφοριών», ενώ εκτιμούσε ότι υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσει «σοβαρούς τραυματισμούς»

Η Kytch αρνήθηκε τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντάς τους συκοφαντικούς, ενώ από πλευράς της η McDonald’s τόνισε πως δεν υπάρχει καμία συνομωσία σε βάρος της startup απλά έκριναν ότι υπήρχαν θέματα ασφαλείας γι’ αυτό και δόθηκε εντολή για να σταματήσει η χρήση της δεδομένου ότι το πιο σημαντικό για την αλυσίδα είναι «η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων της».

- Advertisement -

Όπως και να έχει οι Nelson και O’Sullivan κατηγορούν τη McDonald’s για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητούν αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 824 εκατομμύρια ευρώ) και η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Πληροφορίες από syracuse.com

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΠΟΠ ελαιόλαδα στην ΕΕ: Αμφισβητούνται δεδομένα δεκαετιών – Στο μικροσκόπιο οι προδιαγραφές τους

Νέα μελέτη εντοπίζει κρίσιμο χάσμα μεταξύ των προδιαγραφών ΠΟΠ και της πραγματικής ποιοτικής επίδοσης των ελαιολάδων.

Νέος ιός στην Ευρώπη πλήττει τις αγελάδες – Μείωση έως 75% στην παραγωγή γάλακτος σε εκατοντάδες εκτροφές

Ο νέος ιός έχει ήδη εντοπιστεί σε οκτώ χώρες της Ευρώπης και συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Τα ζυμαρικά στην κορυφή της διατροφικής έκθεσης των μικρών παιδιών στην πιθανώς καρκινογόνο Ωχρατοξίνη Α στην Κύπρο

Νέα αξιολόγηση του Γενικού Χημείου Κύπρου για τη διατροφική έκθεση στην Ωχρατοξίνη Α δημοσιεύθηκε στο Food Risk Assess Europe της EFSA.