ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΓ. Χατζηθεοδοσίου: Έρχονται ανατιμήσεις πάνω από 30%!

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Έρχονται ανατιμήσεις πάνω από 30%!

2 λεπτά ανάγνωσης

Για το ζήτημα των ανατιμήσεων μίλησε στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, ο πρόεδρος στη συνέντευξή του, εκτίμησε ότι η ενεργειακή κρίση θα μας συνοδεύσει όλο το 2022, ενώ προέβλεψε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ανατιμήσεις πάνω από 30%.

- Advertisement -

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις, υπό το βάρος των συνεπειών της πανδημίας αλλά και της εκτίναξης του λειτουργικού τους κόστους, δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια απορρόφησης των αυξήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για αύξηση της επιδότησης στην ενέργεια στο 75% των αυξήσεων, μετάθεση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά και αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών της πανδημίας, από 72 σε 120, προκειμένου να δοθεί ανάσα επιβίωσης στο επιχειρείν.

- Advertisement -

Ακόμη, στη διάρκεια της συνέντευξης ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές ή εγκλωβίστηκαν, λόγω της πρόσφατης, πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν τρεις κατηγορίες αποζημιώσεων. Η πρώτη αφορά στις πτώσεις δέντρων, για τις οποίες θα αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρίες όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλους όσοι υπέστησαν ζημιές, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες και άλλων δήμων.

- Advertisement -

Η δεύτερη κατηγορία αφορά στα τροχαία ατυχήματα, για τα οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν υποχρέωση, εντός 15 ημερών, να αποζημιώσουν άμεσα, ενώ η τρίτη κατηγορία σχετίζεται με όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και άλλες οδικές αρτηρίες, όπως και σε τρένα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θα κινηθεί ομαδικά σε αγωγές για την ταλαιπωρία που υπέστη, επισημαίνοντας ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όπως και η αποζημίωση που μπορεί να διεκδικηθεί και να επιδικαστεί.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σουβλάκι με «απ’ όλα»: Πόσο ασφαλείς είναι γύρος, ντομάτες και κρεμμύδια – Τι πρέπει να προσέχουν σουβλατζίδικα και καταναλωτές – Του Ν. Γδοντέλη

Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της βελγικής FASFC αναδεικνύουν τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στο σουβλάκι

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο

ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου και Αλλατίνη: Το ΣΕΕ ενεργοποιεί το Άρθρο 10 για την υπόθεση που ξεκίνησε από καταγγελίες καταναλωτών

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση των ΠΤΙ ΜΠΕΡ, καθώς το ΣΕΕ δημοσιοποιεί ζήτημα μη εφαρμογής των αποφάσεων που είχαν ζητήσει αλλαγές στις συσκευασίες των προϊόντων