ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΓρηγόρης. Στην πρώτη γραμμή κατά της σπατάλης τροφίμων

Γρηγόρης. Στην πρώτη γραμμή κατά της σπατάλης τροφίμων

2 λεπτά ανάγνωσης

Δυναμική συμμετοχή της Γρηγόρης στη Food Saving Action Week 2025

Με το φετινό μήνυμα της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων, «Τα μαγειρεύουμε για να τα φάμε ή για να τα πετάμε;», ο Γρηγόρης, συμμετέχει δυναμικά στη «Food Saving Action Week» (29/09–05/10/2025), με αφορμή την 29η Σεπτεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σπατάλη Τροφίμων.

- Advertisement -

Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας, ενώνει τη φωνή του για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Πιστός στη δέσμευσή του για βιωσιμότητα, ο Γρηγόρης συνεχίζει τις διαχρονικές του πρωτοβουλίες για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, όπως η δωρεά των αδιάθετων μερίδων για κοινωφελείς σκοπούς, η διάθεση προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές μέσω του Happy Hour, αλλά και με ορθές πρακτικές για τη μείωση των αποβλήτων. Παράλληλα, στηρίζει τη Food Saving Action Week με στοχευμένες ενέργειες, όπως digital καμπάνιες ενημέρωσης για τους καταναλωτές, δράσεις για τους συνεργάτες και τους εργαζομένους στα καταστήματα, καθώς και κινητοποίηση των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία, μέσα από πρακτικές συμβουλές και συνταγές για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού.

Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Στην Ελλάδα ξεπερνά τους 2 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που το 11,2% του πληθυσμού αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια. Παράλληλα, ευθύνεται για το 8–10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας άμεσα στην κλιματική κρίση. Η σπατάλη τροφίμων μάς αφορά όλους. Είμαστε όλοι μέρος της λύσης. Γιατί τελικά, τα μαγειρεύουμε για να τα φάμε – όχι για να τα πετάμε.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.