Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H AVRAMAR επενδύει σε νέο «πράσινο» στόλο

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαH AVRAMAR επενδύει σε νέο «πράσινο» στόλο
spot_img

Η AVRAMAR, η μεγαλύτερη εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επένδυσης απόκτησης 12 νέων πλοίων, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνολικό ύψος της επένδυσης που ανέρχεται σε περίπου 4,2 εκατομμύρια ευρώ, ξεκίνησε το 2022 και ολοκληρώθηκε εφέτος, με την απόσυρσή 11 πλοίων παλαιού τύπου, ευθυγραμμίζοντας την στρατηγική της AVRAMAR με την αφοσίωσή της στην περιβαλλοντική ευθύνη. Τα κύρια χαρακτηριστικά των νέων πλοίων είναι οι υψηλότερες δυνατότητες μεταφοράς φορτίου σε συνδυασμό με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη χρήση βιώσιμων δομικών υλικών στην κατασκευή τους, όπως το πολυαιθυλένιο και το αλουμίνιο. Εκτός από τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου, τα 12 νέα πλοία, μειώνουν επίσης και το κόστος συντήρησης.

Η κατασκευή και η ενσωμάτωση στον στόλο της AVRAMAR, των νέων φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων, είναι επίσης σύμφωνες με τον Κανονισμό 2021/1119 της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 30ής Ιουνίου 2021, ο οποίος θεσπίζει ένα πλαίσιο με στόχο την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας. Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 4 του Κανονισμού αναφέρει ότι «Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για κλιματική ουδετερότητα που ορίζεται στο άρθρο 2 παράγραφος 1, τίθεται ως δεσμευτικός κλιματικός στόχος της Ένωσης για το 2030 η εγχώρια μείωση των καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (εκπομπές μετά την αφαίρεση των απορροφήσεων) κατά τουλάχιστον 55 % σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 έως το 2030.»

Σε σύγκριση με τα παλαιά τύπου πλοία, ο νέος «πράσινος» στόλος της AVRAMAR, μειώνει τις κλιματικές επιπτώσεις, στα αέρια θερμοκηπίου (GHG) κατά 75,2% και τα νέα πλοία της εταιρείας, δύναται να χαρακτηριστούν ως «CNS-Climate Neutral Ships».

Η AVRAMAR είναι η μεγαλύτερη παραγωγός, υψηλής ποιότητας ψαριών σε Ελλάδα και Ισπανία. Έχει καθετοποιημένες εργασίες, από ζωοτροφές έως προϊόντα προστιθέμενης αξίας, ενώ έχει αναγνωριστεί για τα κορυφαία είδη που προσφέρει: το φαγκρί, το λαβράκι, την τσιπούρα και τον κρανιό.

Ο Thor Talseth, διευθύνων σύμβουλος της AVRAMAR σχολίασε: «Η δέσμευσή μας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα μέσω της αξιοποίησης των φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων, συμβάλλει στους περιβαλλοντικούς στόχους της Ε.Ε και αντανακλά την αφοσίωσή μας σε ένα βιώσιμο μέλλον. Ο νέος φιλικός προς το περιβάλλον στόλος της AVRAMAR δεν είναι απλώς ένα βήμα προς την κλιματική ουδετερότητα. Είναι ένα άλμα, με μείωση 75,2% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μιας και θεωρούμε ότι η στρατηγική αυτή είναι μια ευκαιρία για την προστασία του πλανήτη μας μέσω της ενίσχυσης της λειτουργικής μας αποτελεσματικότητας και ανταγωνιστικότητας. Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο: να ηγούμαστε με προσοχή, συμβάλλοντας περαιτέρω στον φιλόδοξο στόχο της ΕΕ για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα