ΑρχικήΟικιακάLIFEΈλεγχοι σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων - Πρόστιμα για απουσία σήμανσης, λουριών και ακαθαρσίες...

Έλεγχοι σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων – Πρόστιμα για απουσία σήμανσης, λουριών και ακαθαρσίες στους δρόμους

2 λεπτά ανάγνωσης

Τα αποτελέσματα ελέγχων σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από το Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού – Ευόσμου, τον Απρίλιο του 2024.

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας (σε όσους Δήμους διαθέτουν) και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (σε περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης), κατά τον μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους, πραγματοποίησαν στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, σε διάφορες περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη.

Συγκεκριμένα:

- Advertisement -
  • Ελέχθησαν συνολικά (143) ιδιοκτήτες ζώων και
  • Βεβαιώθηκαν:
    i) είκοσι (20) πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο για παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης,
    ii) εννέα (9) πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και παράλειψη μέτρων αποτροπής εξόδου από την ιδιοκτησία,
    iii) τρία (3) διοικητικά πρόστιμα ύψους (100) ευρώ για παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου,
    iv) ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.000) ευρώ για παράλειψη του ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου και
    v) ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους (500) ευρώ για μη τήρηση των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.