Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Lidl Ελλάς πιστοποιήθηκε με ISO 50001 για τη διαχείριση ενέργειας

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ Lidl Ελλάς πιστοποιήθηκε με ISO 50001 για τη διαχείριση ενέργειας
spot_img

Το ενεργειακό της αποτύπωμα μειώνει διαρκώς η Lidl Ελλάς.

Η πιστοποίηση κατά ISO 50001 του ανεξάρτητου οργανισμού τυποποίησης (ISO) δόθηκε στη Lidl Ελλάς από τεχνικούς εμπειρογνώμονες της εταιρείας DEKRA για την επιτυχημένη εισαγωγή ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης ενέργειας. Με αυτήν πιστοποιήθηκαν συνολικά 229 καταστήματα, 5 αποθήκες και 3 κτήρια διοίκησης. Σημειώνεται ότι σε διεθνές επίπεδο, η Lidl πληροί ήδη το πρότυπο σε 29 χώρες.

Η διατήρηση συστήματος διαχείρισης ενέργειας και η σταδιακή πιστοποίηση των θυγατρικών εταιρειών Lidl έχει ως πλεονεκτήματα την εξοικονόμηση κόστους και μακροπρόθεσμα την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος του ISO 50001 είναι η συνεχής βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της εταιρείας μέσω μέτρων, υποδομών και διαδικασιών που σκοπό έχουν την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παραδείγματα συγκεκριμένων μέτρων που εφαρμόζει η Lidl είναι η χρήση φωτισμού LED, η έξυπνη τεχνολογία θέρμανσης και κλιματισμού μέσω συστήματος BMS, η εκπαίδευση των εργαζομένων στην κατανάλωση ενέργειας με συνείδηση, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η προμήθεια πράσινων πιστοποιητικών για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις της, η χρήση φυσικών ψυκτικών μέσων σε ψυκτικές εγκαταστάσεις νέων και υπό εκσυγχρονισμό καταστημάτων και αποθηκών, η τηλεμέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας κ.ά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο