ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ Lidl Ελβετίας εισάγει το Nutri-Score σε PL προϊόντα

Η Lidl Ελβετίας εισάγει το Nutri-Score σε PL προϊόντα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Lidl Ελβετίας εισήγαγε τη σήμανση Nutri-Score για ορισμένα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για να βοηθήσει τους καταναλωτές να είναι πιο ενημερωμένοι πριν κάνουν τις αγορές τους, ώστε να επιλέξουν πιο υγιεινά τρόφιμα.

Η εθελοντική επισήμανση υποδεικνύει τη διατροφική ισορροπία της σύνθεσης ενός προϊόντος σε κλίμακα από το Α έως το Ε και χρησιμοποιείται ευρέως στη Γαλλία ήδη από το 2017.

- Advertisement -

Στην Ελβετία, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Τροφίμων και Κτηνιατρικών Υποθέσεων (USAV) ​​τάχθηκε υπέρ του Nutri-Score το 2019.

Τώρα, η Lidl Ελβετίας εισήγαγε το Nutri-score για τις ιδιωτικές της ετικέτες «Harvest Basket» και «Trattoria Alfredo», με σχέδια να το επεκτείνει και σε άλλα προϊόντα.

- Advertisement -

Μακροπρόθεσμη Δέσμευση

Η τελευταία πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης δέσμευσης του ομίλου για υγιεινή διατροφή. Αυτό περιλαμβάνει την υπογραφή της «Διακήρυξης του Μιλάνου» και τη συνέχειά της με στόχο τη μείωση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη στο γιαούρτι και τα δημητριακά πρωινού.

Ειδικότερα στον τομέα του γιαουρτιού, η Lidl έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο, μειώνοντας τα πρόσθετα σάκχαρα στα 42 από τα 43 ελβετικά γιαούρτια.

- Advertisement -

Νωρίτερα το 2021, η Lidl Ελβετίας ανέπτυξε ένα απλό σύστημα επισήμανσης σε συνεργασία με το Swiss Animal Protection PSA για όλα τα φρέσκα προϊόντα χοιρινού, πουλερικών και βοείου κρέατος.

Τώρα σχεδιάζει να εφαρμόσει το ίδιο σύστημα όσον αφορά τις ετικέτες για το κέλυφος των αυγών από τις αρχές του 2022.

Η Lidl Ελβετίας διαθέτει 160 καταστήματα, εκ των οποίων τα 12 άνοιξαν το 2021, κυρίως σε κεντρικά σημεία πόλεων και σε μεγάλες πόλεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, όπως αναφέρει το ESM Magazine, η Ολλανδική εταιρεία λιανεμπορίου Plus ξεκίνησε ένα νέο πιλοτικό έργο για την εισαγωγή του συστήματος σήμανσης Nutri-Score σε 3.000 προϊόντα SKU ιδιωτικής ετικέτας.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.