Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ι. Μασούτης: Να εκμεταλλευτούμε την σταθερότητα, την ηρεμία και το θετικό κλίμα που έρχεται στην οικονομία

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΙ. Μασούτης: Να εκμεταλλευτούμε την σταθερότητα, την ηρεμία και το θετικό κλίμα που έρχεται στην οικονομία
spot_img

Συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Ζάκυνθο.

«Έπειτα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να μην έχουμε τις ανατροπές και τις εντάσεις, που βιώσαμε στις αναμετρήσεις της μνημονικής περιόδου, απομένουν οι νέες εκλογές για να επιβεβαιώσουν το θετικό κλίμα στην οικονομία. Η λαϊκή βούληση είπε όχι στις όποιες περιπέτειες».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης στην συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της ένωσης στην Ζάκυνθο.

Ο ίδιος τόνισε ότι: «αναμένεται, όταν ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, να επανέλθουμε στην νέα τετραετία διακυβέρνησης της χώρας και σε ένα περιβάλλον που θα μας εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να φέρουμε και πάλι όπως ήδη κάνουμε, τους στόχους του επιχειρείν στους νέους υπουργούς, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον  και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα, όπως είναι η γεωπολιτική της θέση, το καλό κλίμα, το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και ένα περιβάλλον πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα. Πάνω από όλα, να εκμεταλλευτούμε την σταθερότητα , την ηρεμία και το θετικό κλίμα που έρχεται, ώστε εμείς οι Έλληνες επιχειρηματίες να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε μοναδικά σε αυτόν τον τόπο. Να επιχειρούμε …».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην πρώτη συνεδρίαση – μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου – συζητήθηκαν οι συνθήκες, όπως διαμορφώνονται για την επιμελητηριακή κοινότητα καθώς και τα περαιτέρω βήματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας γενικά, αλλά και των νησιών μας ειδικότερα.

Οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης ξεκίνησαν με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις των προέδρων της ΚΕΕΕ, Γιάννη Μασούτη, και του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Φώτη Κόττη, με θέμα το νησιωτικό επιχειρείν και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, και ο αντιπεριφερειαρχής Επιχειρηματικότητας, Γεώργιος Στασινόπουλος. Ο κ. Ακτύπης αναφέρθηκε στη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό της Ζακύνθου αλλά και τις προκλήσεις και τις ανάγκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. «Η αειφόρος ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων απαιτεί τη συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και την κατάρτιση των νέων και την αξιοποίηση νέων εργαλείων στην εκπαίδευσή τους».  Και από την πλευρά του, ο κ. Στασινόπουλος, αναφέρθηκε στη σύζευξη εκπαίδευσης και επιχειρήσεων για να διαμορφωθεί ένα θετικό οικονομικό κλίμα. «Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Επιμελητηρίων υφίσταται και θα ενισχυθεί περισσότερο, με πρωτοβουλίες και μέτρα που προωθούν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την αειφόρο ανάπτυξη».

Ο κ. Κόττης, αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάγκη αξιοποίησης της τεχνολογίας ώστε να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ανταγωνιστικές. «Ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι να πείσουμε όλους για την ανάγκη αξιοποίησης της τεχνολογίας και να έχουμε μία διάχυση της χρήσης  των ψηφιακών μέσων στους επιχειρηματίες».

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα