Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Unilever αλλάζει συστατικά στα προϊόντα για να προσαρμοστεί στις ελλείψεις πρώτων υλών

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ Unilever αλλάζει συστατικά στα προϊόντα για να προσαρμοστεί στις ελλείψεις πρώτων υλών
spot_img

Κραμβέλαιο αντί για ηλιέλαιο και εναλλακτικές λύσεις έναντι του φοινικέλαιου

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία πολλές πρώτες ύλες είναι σε έλλειψη και δεν είναι λίγες οι εταιρείες που αλλάζουν τα συστατικά στα προϊόντα προκειμένου να μην μειωθούν οι πωλήσεις τους και να μην παρουσιαστεί έλλειψη σε προϊόντα. Πρόσφατα και η Unilever ( Hellmans Knorr, Cart d’or, Lipton, magnum, κα) παραδέχθηκε ότι αλλάζει τη σύνθεση συστατικών για ορισμένα από τα προϊόντα της, όπως τα συσκευασμένα τρόφιμα και τα αποσμητικά για να μειώσει το κόστος και να μετριάσει τους περιορισμούς στην προσφορά.

Τον Απρίλιο, το αφεντικό της Unilever, Alan Jope, είπε ότι η εταιρεία είχε αρχίσει να αλλάζει ορισμένες από τις συνταγές της, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί κραμβέλαιο αντί για ηλιέλαιο, το οποίο είχε γίνει σπάνιο από την εισβολή. Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία παράγει περίπου τις μισές παγκόσμιες εξαγωγές ηλιελαίου παγκοσμίως.

Ο πόλεμος που προκάλεσε έλλειψη σε πολλά προϊόντα δεν είναι όμως ο μοναδικός λόγος που εταιρείες αλλάζουν συστατικά στις συνταγές τους. Πολλοί κατασκευαστές συσκευασμένων προϊόντων προσπάθησαν να “απογαλακτιστούν” από το φοινικέλαιο, το οποίο έχει κατηγορηθεί για την αποψίλωση των δασών και τις καταχρήσεις εργασίας, αλλά χρησιμοποιείται σε οτιδήποτε, από τα Tide pods της P&G μέχρι τη Nutella της Ferrero.

Την Πέμπτη, η Unilever δήλωσε ότι είχε συνδεθεί με τη Genomatica με έδρα το Σαν Ντιέγκο για την κατασκευή και εμπορευματοποίηση εναλλακτικών ουσιών για το φοινικέλαιο και τα προϊόντα καθαρισμού που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.

«Δεν μιλάμε για μερικές χιλιάδες τόνους εδώ, μιλάμε για ουσιαστική εμπορική κλίμακα», είπε ο Slater, αρνούμενος να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο από το νέο συστατικό σκοπεύει να παράγει στο εγγύς μέλλον είπε ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Unilever, Richard Slater.

Η προμήθεια εναλλακτικών λύσεων για το φοινικέλαιο είναι επίσης “πραγματικά σημαντική από την άποψη της ανθεκτικότητας της προσφοράς” λόγω της τιμολόγησης γύρω από το εμπόρευμα, πρόσθεσε ο Slater.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο