ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαKraft Heinz: Αυξήσεις τιμών στα πιο δημοφιλή προϊόντα της από τον Μάρτιο

Kraft Heinz: Αυξήσεις τιμών στα πιο δημοφιλή προϊόντα της από τον Μάρτιο

2 λεπτά ανάγνωσης

Σε επιστολή της η Kraft Heinz, προειδοποίησε τους προμηθευτές χονδρικής ότι οι τιμές σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της πρόκειται να αυξηθούν αρχής γενομένης από το Μάρτιο, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα ειδών οικιακής χρήσης.

Πρόκειται για αυξήσεις από 6,6% έως 30%. Αναλυτικότερα, οι τιμές στα αλλαντικά και στα χοτ ντογκ βοείου κρέατος της εταιρείας θα αυξηθούν περίπου 10%, στον καφέ κατά 5%, ενώ σε ορισμένα πακέτα ποτών Kool-Aid και Capri Sun κατά περίπου 20%.

- Advertisement -

Ένας εκπρόσωπος της Kraft Heinz δήλωσε στην DailyMail.com: «Με βάση τις συνεχιζόμενες και τις άνευ προηγουμένου ελλείψεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με άλλες ακραίες πληθωριστικές πιέσεις στα συστατικά, την εργασία και τις μεταφορές, αναγκαστήκαμε να λάβουμε μέτρα που θα συμβάλουν στην αντιστάθμιση της κλιμάκωσης των εξόδων».

Μάλιστα, διευκρίνισε πως τα προϊόντα, των οποίων οι τιμές θα αυξηθούν είναι αυτά, τα οποία υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις όσον αφορά το κόστος.

- Advertisement -

Από μεριάς της η εταιρεία επεσήμανε ότι καθορίζει τις τιμές μόνο για τους πελάτες χονδρικής, ενώ οι λιανοπωλητές έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο των τιμών που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η Kraft Heinz λαμβάνει άλλα μέτρα για την «καταπολέμηση του πληθωρισμού», συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης πακέτων μεγαλύτερου μεγέθους και πιο προσιτών τιμών σε ορισμένα είδη.

- Advertisement -

«Καθώς προχωρά το 2022, ο πληθωρισμός συνεχίζει να επηρεάζει δραματικά την οικονομία», ανέφερε η εταιρεία σε άλλο σημείο της επιστολή της.

Το απότομα υψηλότερο κόστος πρώτων υλών σε συνδυασμό με την έλλειψη εργατικού δυναμικού και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, ανάγκασαν πολλές επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές για τους καταναλωτές.

Τον επόμενο μήνα, η Procter and Gamble σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές της κατά 8% για τα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων Tide and Gain, το μαλακτικό Downy και τα σεντόνια στεγνωτηρίου Bounce.

Εν τω μεταξύ, η Domino’s Pizza προτίθεται να μειώσει τα τεμάχια στις φτερούγες κοτόπουλου από δέκα σε οκτώ, καθώς μάχεται με «πρωτοφανείς αυξήσεις» στο κόστος των τροφίμων λόγω του πληθωρισμού.

Ο πληθωρισμός ή οι αυξανόμενες τιμές προκαλούν ανησυχία για την οικονομία των ΗΠΑ από τότε που αυτή άρχισε να ξανανοίγει μετά το τέλος του lockdown, ενώ η ραγδαία αύξηση της ζήτησης χτύπησε την περιορισμένη προσφορά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerom Powell, σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο, κάνοντας μια εκπληκτικά επιθετική στροφή και οδηγώντας τις αγορές σε πτώση.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θεωρεί καλό έναν ελεγχόμενο πληθωρισμό επειδή ενθαρρύνει τις δαπάνες και τις επιχειρηματικές επενδύσεις, αντί να προκαλεί συσσώρευση μετρητών. Ωστόσο, ο εκτός ελέγχου πληθωρισμός μπορεί να αποβεί επικίνδυνος, πλήττοντας τη δύναμη των καταναλωτών και ακόμα περισσότερο τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και τους ηλικιωμένους συνταξιούχους.

Πηγή: dailymail.co.uk

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο