ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟ ιταλικός όμιλος Ferrero βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της αμερικανικής...

Ο ιταλικός όμιλος Ferrero βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας δημητριακών Kellogg’s

2 λεπτά ανάγνωσης

Εκτοξεύτηκαν οι μετοχές της Kellogg μετά τις αναφορές για συνομιλίες εξαγοράς από τη Ferrero

Ο ιταλικός όμιλος Ferrero γνωστός για τα Ferrero Rocher, TicTac και Kinder, βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας δημητριακών Kellogg’s, σε μια συμφωνία αξίας έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ferrero έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, αγοράζοντας την επιχείρηση ζαχαρωδών της Nestle και αρκετές άλλες εταιρείες τροφίμων.

- Advertisement -

Ειδικοί που γνωρίζουν το θέμα λένε πως αυτό συμβαίνει καθώς η βιομηχανία τροφίμων είναι πλέον αντιμέτωπη με τις μεταβαλλόμενες συνήθεις των καταναλωτών που στρέφονται σε πιο υγιεινά τρόφιμα αλλά και λόγω της μείωσης των πωλήσεων από τα δημοφιλή φάρμακα απώλειας βάρους.

Είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της Kellogg’s έχει σημειώσει αισθητή πτώση από το 2023. Ταυτόχρονα τρέχει χρέος 568 εκ δολαρίων από τον περασμένο Μάρτιο, καθώς οι οργανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,6% και τα καθαρά κέρδη κατά 45,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τους Financial Times. Οι μετοχές της Kellogg’s έχουν εκτοξευθεί μετά από τα δημοσιεύματα περί εξαγοράς από τη Ferrero, σημειώνοντας άνοδο άνω του 56% στις εκτεταμένες συναλλαγές στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Έλληνες αρτοποιοί: 1.500 λουκέτα, με πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ να απειλούν τον κλάδο

Έλσα Κουκουμέρια: «Μεγάλη αδικία για εμάς και παραπλάνηση του καταναλωτή» – Γιώργος Καββαθάς: «Πολύ σύντομα θα δούμε την κατάληψη του χώρου από πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

Νέα προειδοποίηση για κοινό τρόφιμο του σουπερμάρκετ – Επιστημονικά ευρήματα και συστάσεις από τις αρχές – Του Ν. Γδοντέλη

Παθογόνα βακτήρια, θερμοκρασία και χρόνος αποθήκευσης στο επίκεντρο νέων επιστημονικών δεδομένων για δημοφιλή τρόφιμα.

Εντοπίστηκε μέλι με Clostridium botulinum – Πηγές επιμόλυνσης, ανθεκτικότητα και περιστατικά αλλαντίασης

Νέο περιστατικό στην Ευρώπη ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την παρουσία C. botulinum στο μέλι – Από πού προέρχεται, πώς ελέγχεται και ποιος είναι ο κίνδυνος.