Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 3,5 εκατ. ευρώ στη Carlsberg για θανατηφόρα διαρροή αμμωνίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠρόστιμο 3,5 εκατ. ευρώ στη Carlsberg για θανατηφόρα διαρροή αμμωνίας
spot_img

Η ζυθοποιία ομολόγησε ενοχή για τις παραβιάσεις των νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων

Η ζυθοποιία Carlsberg τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3 εκατομμυρίων λιρών,  (3,5 εκατομμυρίων ευρώ)  για τον θάνατο ενός εργαζόμενου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου μετά από διαρροή αερίου αμμωνίας, σε ένα από τα ζυθοποιεία της στο Northampton της Βρετανίας. 

To ατύχημα συνέβη το 2016 όταν εργαζόμενοι εκτέθηκαν σε αμμωνία πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για την αφαίρεση ενός συμπιεστή από ένα σύστημα ψύξης. Οι αρχές είπαν ότι η Carlsberg δεν είχε πραγματοποιήσει κατάλληλους και επαρκείς ελέγχους με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ντέιβιντ Τσάντλερ, 45 ετών να τραυματιστεί σοβαρά ο Ντέιβιντ Μπικ, που ήταν 51 ετών, ενώ 20 άλλοι εργαζόμενοι χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σύμφωνα με το δικαστήριο το ζυθοποιείο του Northampton της Carlsberg δεν είχε θέσει σε εφαρμογή κατάλληλους ελέγχους απομόνωσης για να αποτρέψει την έκθεση στην αμμωνία και μάλιστα χρειάστηκαν πολλές ημέρες μέχρι να περιοριστεί η διαρροή και τα επίπεδα αερίου, να πέσουν σε ασφαλές επίπεδο. 

Η Carlsberg Supply Company UK, η οποία κλήθηκε με τη νέα της εταιρική επωνυμία Carlsberg Marston’s Brewing Company, ομολόγησε την ενοχή της για τρεις παραβιάσεις των νόμων για την υγεία και την ασφάλεια και κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο £3 εκατομμυρίων και δικαστικά έξοδα £90.000.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Justice Picken είπε μεταξύ άλλων πως πολλοί άνθρωποι εκτέθηκαν σε αυτόν τον κίνδυνο. Αν υπήρχαν οι κατάλληλες απομονώσεις, το περιστατικό δεν θα είχε συμβεί, αλλά  η εταιρεία είχε λάβει μέτρα για να διορθώσει τις ελλείψεις, έδειξε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και «όχι μόνο δεν έχει προηγούμενες καταδίκες, αλλά έχει θετικά καλό ιστορικό υγείας και ασφάλειας» στον χώρο.

Η κύρια επιθεωρήτρια HSE Samantha Wells είπε πως: «Θα έπρεπε να είχαν τηρηθεί οι οδηγίες του κλάδου για την ασφαλή απομόνωση του εργοστασίου. Αυτό θα είχε εξασφαλίσει ότι υπήρχε υψηλότερο επίπεδο απομόνωσης, για την πρόληψη της έκθεσης σε αυτή την εξαιρετικά τοξική και εύφλεκτη ουσία.

Σε δήλωση που εκδόθηκε μετά την καταδίκη, ο Paul Davies, Διευθύνων Σύμβουλος της Carlsberg Supply Company UK Ltd, δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθιά για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στη ζυθοποιία μας στο Northampton τον Νοέμβριο του 2016 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του David Chandler και τον τραυματισμό του David. Προσπαθούμε να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε τα υψηλότερα πρότυπα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας για τους υπαλλήλους μας. Μέσω της δήλωσης ενοχής μας στις κατηγορίες και της πολύ παλαιότερης αποδοχής της ευθύνης, αναγνωρίζουμε ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτά τα υψηλά πρότυπα. Έχουν ληφθεί όλα τα διορθωτικά μέτρα και έχουν αντληθεί διδάγματα. Ως εταιρεία, θα συνεχίσουμε να θέτουμε την υγεία και την ασφάλεια στην πρώτη γραμμή του τρόπου λειτουργίας μας».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα