ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο €3.000 σε μεγάλο κρεοπωλείο από την Περιφέρεια Αττικής για παραπλάνηση των...

Πρόστιμο €3.000 σε μεγάλο κρεοπωλείο από την Περιφέρεια Αττικής για παραπλάνηση των πελατών

2 λεπτά ανάγνωσης

Νέο πρόστιμο σε κρεοπωλείο γιατί πουλούσε εισαγόμενο κρέας ως ελληνικό

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε μεγάλο κρεοπωλείο ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Μετά από επιτόπιο έλεγχο στο στην επιχείρηση με έδρα τους Αγίους Αποστόλους Καλάμου οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ενώ στην πινακίδα πώλησης του είδους «Συκώτι νωπό» αναγράφεται ως χώρα προέλευσης «Ελλάς», στα Δελτία Αποστολής αναγράφεται ως χώρα προέλευσης του εν λόγω προϊόντος (Συκώτι μόσχου γάλακτος Νωπό ΕΕ) η «Ισπανία».

- Advertisement -

Ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι ανάλογο πρόστιμο είχε επιβληθεί και σε κρεοπωλείο στο Ίλιον, όταν μετά από αγορανομικό έλεγχο, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι στην πινακίδα ανάρτησης του προϊόντος «Ελιά Μόσχου» δηλωνόταν ως χώρα προέλευσης η Ελλάδα ενώ χώρα προέλευσης του κρέατος είναι η Ιταλία, όπως και σε κρεοπωλείο στο Αιγάλεω που πουλούσε μπιφτέκι ως κεμπάπ και νωπό μοσχάρι Ισπανίας ως μοσχάρι ελιά Γαλλίας.

Πρόκειται για παράβαση του άρθρου 19 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ, σύμφωνα με το οποίο, “Για αναγραφή ανακριβών-παραπλανητικών ενδείξεων όσον αφορά την καταγωγή – προέλευση του κρέατος, επιβάλλεται πρόστιμο τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000€) ανά κωδικό προϊόντος”. Ακολουθεί η περίληψη επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

- Advertisement -

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.