ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε κρεοπωλείο στο Μαρούσι για τη... γραβιέρα!

Πρόστιμο σε κρεοπωλείο στο Μαρούσι για τη… γραβιέρα!

2 λεπτά ανάγνωσης

Επιβολή διοικητικού προστίμου για τη μη αναγραφή τιμής πώλησης ανά συσκευασία, για συσκευασμένο προϊόν που διατίθετο προς πώληση.

Με τη με αριθμ. πρωτ. οικ. 1473/06-3-2024 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής επιβλήθηκε  πρόστιμο χιλίων  ευρώ (€1000,00) στην επιχείρηση «ΑΛΕΚΤΩΡ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΙΚΕ»(Α.Φ.Μ. 801248275 – Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου),  με έδρα την οδό Πεντέλης 57, στο Μαρούσι, διότι ύστερα από έλεγχο που διενήργησε η Υπηρεσία μας στις 23.02.2024, διαπιστώθηκε ότι στην εν λόγω επιχείρηση δεν παρεχόταν πληροφορία στον καταναλωτή σχετικά με την τιμή πώλησης ανά συσκευασία, για το συσκευασμένο προϊόν: «Γραβιέρα Κεφαλονιάς με Θυμάρι»- BC2973515004000, το οποίο διατίθετο προς πώληση, κατά παράβαση του άρθρου 1 – Άρθρο 2Β§1 εδ.α – της με αριθμ. 35952/2023 Υ.Α. (ΦΕΚ 2542/Β΄/18.4.23) όπως τροποποίησε, με την προσθήκη του κεφαλαίου 1Α, την με αριθμ. 91354/2017 Υ.Α «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/30.08.17) ».

- Advertisement -

Η παραπάνω παράβαση τιμωρείται διοικητικά σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν. 4177/2013 σε συνδυασμό με το άρθρο με το άρθρο 2Ε§1της ίδιας ως άνω  Υπουργικής Απόφασης με διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ (1000€) ανά κωδικό προϊόντος, (1 Κωδικός Προϊόντος *1.000 € = 1.000 €).

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Εκθέσεις βιωσιμότητας επιχειρήσεων: Τι αλλάζει με τα αναθεωρημένα ESRS και το νέο εθελοντικό πρότυπο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα αναθεωρημένα πρότυπα ESRS, μειώνοντας τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας, ενώ εισάγει νέο εθελοντικό πρότυπο για επιχειρήσεις εκτός του πεδίου εφαρμογής της CSRD.

«STABILIZED»: Η νέα ετικέτα και η νέα προσέγγιση που προτείνονται για τη λιστέρια στα έτοιμα τρόφιμα – Του Ν. Γδοντέλη

Η λιστερίωση αυξάνεται στην Ευρώπη και οι επιστήμονες προτείνουν νέα επισήμανση για ασφαλέστερα έτοιμα τρόφιμα, την ώρα που τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότεροι κανόνες για τη Listeria monocytogenes.

Ελληνικό ελαιόλαδο: Διατηρείται η εξαίρεση για τις στερόλες στην ποικιλία Κορωνέικη – Τι αλλάζει για παραγωγούς και εξαγωγές

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας διατήρησε το όριο των 800 mg/kg για τις ολικές στερόλες στα μονοποικιλιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης, χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιστημονικές μελέτες.