Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΣΕΒΤ: Δέσμευση των Ελληνικής Βιομηχανίας για πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣΕΒΤ: Δέσμευση των Ελληνικής Βιομηχανίας για πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων
spot_img

“Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών εξελίσσεται, καινοτομεί, παράγει επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.”

Ισχυρή παραμένει η δέσμευση της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων συστημάτων τροφίμων, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών (ΣΕΒΤ).

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, «ένα βιώσιμο οικονομικό σύστημα, πρέπει να συνδυάζει, ισορροπημένα, την επίτευξη των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών ή άλλων στόχων με τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, της ευημερίας και της κοινωνικής συνοχής.

Μέσα στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών εξελίσσεται, καινοτομεί, παράγει επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Για τον ΣΕΒΤ η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Είναι υπέρμαχος της πορείας προς την κυκλική οικονομία και συμβάλει στην προώθηση της υπεύθυνης και βιώσιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας:

– συμμετέχει ενεργά με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις στον διάλογο με την πολιτεία για τα καίρια θέματα του κλάδου – συσκευασίες & απορρίμματα συσκευασιών, πλαστικά μιας χρήσης, εθνικός κλιματικός νόμος, διαχείριση αποβλήτων, σπατάλη τροφίμων.

– συμμετέχει σε καινοτόμα εθνικά & ευρωπαϊκά «πράσινα» έργα μέσα από τα οποία λαμβάνει χρήσιμη και επίκαιρη ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από τα περιβαλλοντικά θέματα και αναπτύσσει δράσεις, που βοηθούν τις επιχειρήσεις-Μέλη του να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις και να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης.

– έχει συγκροτήσει την Επιτροπή Περιβάλλοντος & Αειφορίας, με στόχο τη συζήτηση και διαχείριση θεμάτων κυκλικότητας και βιωσιμότητας, που απασχολούν τον κλάδο.

– στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων, μέσα από τη μακροχρόνια συνεργασία με τις Τράπεζες Τροφίμων και τη Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το ECDC συνδέει την γρίπη των πτηνών με ανεξήγητες νευρολογικές ασθένειες σε ανθρώπους!

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων συστήνει επαγρύπνηση στις Αρχές Δημόσιας Υγείας.

Αιθυλένιο σε μπανάνες και άλλα φρούτα: Επικίνδυνο για την υγεία ή φυσική ορμόνη;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αιθυλένιο, το οποίο έχετε "δει" πολλάκις χωρίς να το ξέρετε!

Ζυμαρικά από όσπρια: Η νέα τάση και… λύση για την αποδοχή των οσπρίων από τα παιδιά

Ένα από τα πλεονεκτήματα των καινοτόμων ζυμαρικών, είναι πως αποτελούν τον "δούρειο ίππο" για την κατανάλωση οσπρίων από παιδιά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα