Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα παγωτά της Unilever απειλούνται από την ιδιωτική ετικέτα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤα παγωτά της Unilever απειλούνται από την ιδιωτική ετικέτα
spot_img

Απογοητευτικές οι επιδόσεις της κατηγορίας παγωτού για τον κολοσσό καταναλωτικών αγαθών.

Το τμήμα παγωτού της Unilever παρουσίασε μείωση εσόδων το 2023 κατά 7,9 δις ευρώ όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός καταναλωτικών αγαθών. Ο κύκλος εργασιών του παγωτού το τέταρτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 1,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Hein Schumacher είπε ότι ήταν «μια απογοητευτική χρονιά για το παγωτό», καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Η εταιρεία σημείωσε οριακή πτώση στα οικογενειακά παγωτά, τα οποία αποτελούν το 60% των κατηγορίας, καταγράφοντας «υψηλή μονοψήφια» πτώση σε όγκους, «αντισταθμιζόμενη σε μεγάλο βαθμό από τις τιμές». Τα παγωτά Magnum και Cornetto, δύο από τις βασικές μάρκες ισχύος της Unilever, παρήγαγαν σχεδόν το 85% του κύκλου εργασιών της μονάδας παγωτού το 2023.

«Μια δύσκολη χρονιά απαιτεί προβληματισμό και μετά δράση. Έχουμε δημιουργήσει μια νέα ηγετική ομάδα με επικεφαλής τον Peter ter Kulve, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία. Αυτή η ομάδα επανεξετάζει τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης από άκρο σε άκρο με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της παραγωγικότητας» δήλωσε ο ο Fernando Fernandez, CFO της Unilever.

Και άλλα προϊόντα διατροφής της Unilever είχαν επίσης αρνητικό αντίκτυπο από τον πληθωρισμό του κόστους εισροών που είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές. Η μονάδα, η οποία παράγει μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των κύβων Knorr και της μαγιονέζας Hellmann’s, κατέγραψε έσοδα 13,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, πτώση 5% σε σχέση με το 2022.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα