ΑρχικήΝέαΤιμές σουπερμάρκετ: Τα μέτρα που προωθούνται στην αγορά στη μάχη κατά της...

Τιμές σουπερμάρκετ: Τα μέτρα που προωθούνται στην αγορά στη μάχη κατά της ακρίβειας

2 λεπτά ανάγνωσης

Κ. Σκρέκας προς σούπερ μάρκετ: Τα μέτρα θα πραγματοποιηθούν με κανόνες που τονώνουν τον ανταγωνισμό, αυξάνουν τη διαφάνεια και διασφαλίζουν τις προσιτές τιμές.

Συνάντηση ενημέρωσης για τα νέα μέτρα που προωθούνται στην αγορά στη μάχη κατά της ακρίβειας και τις πληθωριστικές πιέσεις είχε, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας.

- Advertisement -

Ο υπουργός υπογράμμισε, μιλώντας στους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ ότι η πολιτεία, εγγυάται πως «όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν με κανόνες που τονώνουν τον ανταγωνισμό, αυξάνουν τη διαφάνεια και διασφαλίζουν προσιτές τιμές προϊόντων για τους καταναλωτές».

Στο πλαίσιο των νέων παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την προστασία των καταναλωτών ζητήθηκε από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ:

- Advertisement -

– Να αποστείλουν πρόσφατα αρχεία τιμών προϊόντων μέχρι και τις 20/09/2023.

– Να κοινοποιούν στο υπουργείο Ανάπτυξης τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών όταν υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολή στην τιμή αγοράς σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

- Advertisement -

– Να κοινοποιούν ημερησίως στο υπουργείο Ανάπτυξης τις τιμές λιανικής στα βασικότερα φρούτα και λαχανικά.

Επιπρόσθετα, διευκρινίστηκε ότι τα σούπερ μάρκετ θα είναι υπεύθυνα για την τοποθέτηση της ειδικής σήμανσης στο ράφι, η οποία θα ενημερώνει το καταναλωτή ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει μείωση τιμής κατά τουλάχιστον 5%, για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον 6 μηνών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η στήριξη των πολιτών απέναντι στη δυσβάσταχτη ακρίβεια. Είναι αναγκαίο να το αντιληφθούν και οι εταιρείες πώλησης προϊόντων απαραίτητων για τη διαβίωση του νοικοκυριού και, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης, να σταθούν δίπλα στην ελληνική οικογένεια. Και, βέβαια, δεν είναι μόνο θέμα ηθικής και αλληλεγγύης αλλά και επιχειρηματικής βιωσιμότητας. Αυτό τον κάβο πρέπει να τον περάσουμε όλοι μαζί. Από την πλευρά της πολιτείας, εγγυόμαστε ότι όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν με κανόνες που τονώνουν τον ανταγωνισμό, αυξάνουν τη διαφάνεια και διασφαλίζουν προσιτές τιμές προϊόντων για τους καταναλωτές».

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Listeria στα RTE τρόφιμα: Ο φάκελος που θα ζητά ο ΕΦΕΤ στους ελέγχους μετά την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2024/2895

Από την 1η Ιουλίου 2026 οι επιχειρήσεις που παράγουν τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση θα πρέπει να διαθέτουν τεκμηριωμένο φάκελο για τη Listeria monocytogenes. Τι προβλέπει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2024/2895 και ποια στοιχεία θα ζητά ο ΕΦΕΤ κατά τους επίσημους ελέγχους

Εκθέσεις βιωσιμότητας επιχειρήσεων: Τι αλλάζει με τα αναθεωρημένα ESRS και το νέο εθελοντικό πρότυπο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα αναθεωρημένα πρότυπα ESRS, μειώνοντας τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας, ενώ εισάγει νέο εθελοντικό πρότυπο για επιχειρήσεις εκτός του πεδίου εφαρμογής της CSRD.

«STABILIZED»: Η νέα ετικέτα και η νέα προσέγγιση που προτείνονται για τη λιστέρια στα έτοιμα τρόφιμα – Του Ν. Γδοντέλη

Η λιστερίωση αυξάνεται στην Ευρώπη και οι επιστήμονες προτείνουν νέα επισήμανση για ασφαλέστερα έτοιμα τρόφιμα, την ώρα που τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότεροι κανόνες για τη Listeria monocytogenes.