ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Impossible Foods και η Motif FoodWorks λήγουν τη μακροχρόνια δικαστική μάχη

Η Impossible Foods και η Motif FoodWorks λήγουν τη μακροχρόνια δικαστική μάχη

2 λεπτά ανάγνωσης

Τι προβλέπει η συμφωνία.

     Έληξε η επί δυόμισι χρόνια δικαστική διαμάχη μεταξύ Impossible Foods και Motif FoodWorks με νέα συμφωνία η οποία δεν επιτρέπει σε καμία πλευρά να ανανεώσει τυχόν ισχυρισμούς ή να επαναφέρει το ζήτημα στο δικαστήριο, σύμφωνα με την απόφαση από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Delaware.

- Advertisement -

   Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν τα τρία μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ginkgo Bioworks, η οποία προστέθηκε ως κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εταιρείες ανέφεραν ότι σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Impossible Foods θα αναλάβει τη δραστηριότητα της Motif FoodWorks που σχετίζεται με την αίμη.

   Είχε προηγηθεί μήνυση της Impossible Foods με έδρα το Redwood City της Καλιφόρνια εναντίον της Motif Food Works για το φυτικό συστατικό Hemami, το οποίο ισχυρίστηκε πως παραβίαζε πατέντα ευρεσιτεχνίας. Η πατέντα περιγράφει τον τρόπο παρασκευής ενός μπιφτεκιού φυτικής προέλευσης που περιέχει αίμη. Η εταιρεία κυκλοφόρησε τη συνταγή για το φυτικό μπιφτέκι το 2016, ενώ το 2020 την κατοχύρωσε. Ένα χρόνο αργότερα η Motif Food Works παρουσίασε το ίδιο συστατικό, Hemami, αφού προηγουμένως, και οι δυο χρησιμοποιούσαν την ίδια διαδικασία παρασκευής μπιφτεκιών. Μετά από αυτό η Motif Foodworks κατηγόρησε την πρώτη για αθέμιτη χρήση “ψευδών προσχημάτων” προκειμένου να εκμαιεύσει πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της.

- Advertisement -

   Από τότε που κυκλοφόρησε το Hemami ως αυτόνομο συστατικό, και μετά την έναρξη αυτής της δικαστικής διαμάχης, η Motif κυκλοφόρησε τελικά προϊόντα κρέατος φυτικής προέλευσης για υπηρεσίες τροφίμων. «Αυτό το ψήφισμα επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της κατηγορίας Impossible Foods και τη δύναμη του χαρτοφυλακίου προϊόντων της που σχετίζεται με την αίμη», ανέφερε η δήλωση.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.