Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τσουχτερό πρόστιμο σε γνωστό φούρνο στην Αττική

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤσουχτερό πρόστιμο σε γνωστό φούρνο στην Αττική
spot_img

Μεταξύ άλλων πουλούσε κατεψυγμένη ζαμπονοτυρόπιτα ως φρέσκια.

Επιθεωρητές της περιφέρειας Αττικής επέβαλαν “δυνατό” πρόστιμο σε αρτοζαχαροπλαστείο στο Χαϊδάρι, όχι για μία ή για δύο αλλά για τρεις παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών). Το πρόστιμο είναι 2.500€ και ο αγορανομικός έλεγχος έγινε στο κατάστημα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής ΖΩΗΣ που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 51.

Οι ελεγκτικές αρχές διαπίστωσαν πως πουλούσε κατεψυγμένη ζαμπονοτυρίποτα ως φρέσκια καθώς δεν υπήρχε σχετική ετικέτα στο προϊόν. “Μη αναγραφή στην πινακίδα πώλησης της ένδειξης «κατεψυγμένο» στο είδος «Ζαμπονοτυρόπιτα» κατά παράβαση του άρθρου 11παρ 1Β της Υπ. Απόφασης 91354 (ΦΕΚ 2983/Β’/30-08-2017)”. Μάλιστα επειδή έχει διαπιστωθεί και στο παρελθόν παρόμοια παράβαση το πρόστιμο διπλασιάστηκε.

Επίσης στο ψωμί δεν είχε πληροφορία για την τιμή ανά κιλό, (παράβαση του άρθρου 26 παρ.3 της Υπ. Απόφασης 91354 (ΦΕΚ 2983/Β’/30-08-2017)). Τέλος στο ρυζόγαλο δεν είχε πινακίδα λιανικής πώλησης με τις απαιτούμενες ενδείξεις τοποθετημένη επί του προϊόντος ή δίπλα σε αυτό, με τρόπο που να είναι άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή η σύνδεση μεταξύ της παρεχόμενης πληροφορίας και του προϊόντος και συγκεκριμένα χωρίς την παροχή πληροφοριών σχετικά με την τιμή πώλησης του συσκευασμένου προϊόντος «ΡΥΖΟΓΑΛΟ» οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν κατ’ελάχιστο

  • α)την τιμή πώλησης ανά συσκευασία προϊόντος
  • β) την τιμή πώλησης ανά μονάδα μέτρησης της ποσότητας του προϊόντος και
  • γ)την ονομασία του προϊόντος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο