Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υψηλός ο κίνδυνος τραυματισμού για τους εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕργασίαΥψηλός ο κίνδυνος τραυματισμού για τους εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων
spot_img

Έρευνα του Penn State – Πιο συχνά τα κατάγματα των κάτω άκρων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Penn Sate των ΗΠΑ, μετά από μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι εργαζόμενοι που είναι επιφορτισμένοι με τη μεταφορά προϊόντων στο σύστημα τροφίμων διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού. Μάλιστα, ο κίνδυνος τραυματισμού έχει αυξηθεί με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι ερευνητές λένε ότι ένας λόγος που διεξήγαγαν αυτή τη μελέτη ήταν επειδή ήθελαν να τονίσουν τη σημασία των εργαζομένων στη βιομηχανία τροφίμων και τις θυσίες που κάνουν καθημερινά για να φέρουν φαγητό από τη φάρμα στα τραπέζια μας.

Σε σύγκριση με άλλες βιομηχανίες, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή τροφίμων, στη χονδρική και ακόμη και στο λιανικό εμπόριο βιώνουν σχετικά μεγάλους αριθμούς επαγγελματικών τραυματισμών και θανάτων, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Τζαντ Μάικλ, καθηγητή γεωργίας και βιολογικής μηχανικής στο Penn State.  Στο σύγχρονο σύστημα, τα προϊόντα διατροφής συγκεντρώνονται και μεταφέρονται αφού συσκευαστούν, απαιτώντας δυνητικά επικίνδυνα μηχανήματα, εξοπλισμό και μεθόδους για την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, όπως εξήγησε ο Michael. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα κατάγματα των κάτω άκρων ήταν πιο διαδεδομένα, με τον πιο συχνό τύπο ατυχήματος να σχετίζεται με τη μεταφορά τροφίμων.

«Ο χειρισμός και η μετακίνηση υλικών εντός και μεταξύ των εγκαταστάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματική λειτουργία όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζεται με τα τρόφιμα, αλλά η μετακίνηση προϊόντων μπορεί να είναι πηγή επαγγελματικών τραυματισμών», είπε. «Για παράδειγμα, οι κατασκευαστές συχνά χρησιμοποιούν παλετοποιητές για να συναθροίσουν μεμονωμένα συσκευασμένα προϊόντα τροφίμων σε ένα φορτίο μονάδας προτού μπορούν να μεταφερθούν χρησιμοποιώντας γρύλο παλετών, περονοφόρο ή άλλο βιομηχανικό φορτηγό με κινητήρα».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια βάση δεδομένων που διατηρεί η Διοίκηση Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας των ΗΠΑ για να διερευνήσουν όλους τους σοβαρούς τραυματισμούς κατά την εξαετία από το 2015 έως το 2020 στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Τα αποτελέσματά τους τεκμηρίωσαν 1.084 σοβαρούς τραυματισμούς και 47 θανάτους κατά τη διάρκεια της εξαετίας, αν και οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα πραγματικά στοιχεία μπορεί να είναι διπλάσια. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 2020 σημειώθηκε σημαντική αύξηση στους σοβαρούς τραυματισμούς σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα