Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζυμαρικά: Για πρώτη φορά κωδικός QR για ιχνηλασιμότητα

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΖυμαρικά: Για πρώτη φορά κωδικός QR για ιχνηλασιμότητα
spot_img

Με σάρωση του κωδικού, ο καταναλωτής μπορεί να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Τα ζυμαρικά της Ιταλικής εταιρείας Pastificio Liguori που διαθέτουν πιστοποίηση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) της ΕΕ, κυκλοφορούν σε νέα συσκευασία η οποία έχει κωδικό QR ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να παρακολουθούν κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής.  Οι κωδικοί QR, συντομογραφία για τους κωδικούς γρήγορης απόκρισης, είναι δισδιάστατοι γραμμικοί κώδικες που αποθηκεύουν πληροφορίες που μπορούν εύκολα να σαρωθούν και να προσπελαστούν μέσω ενός smartphone ή άλλων συσκευών σάρωσης. Στον τομέα της συσκευασίας τροφίμων, οι κωδικοί QR προσφέρουν μια σειρά από οφέλη, από τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων έως την παροχή πολύτιμων πληροφοριών στους καταναλωτές σχετικά με τα προϊόντα που αγοράζουν.

Η τεχνολογία blockchain, για την ιχνηλασιμότητα ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού της Pastificio Liguori , περιέχει όλες τις πληροφορίες ξεκινώντας από την προέλευση του 100% ιταλικού σίτου μέχρι τον μύλο που έγινε η επεξεργασία, την ημερομηνία παράδοσης του σιμιγδαλιού στο εργοστάσιο και την ημερομηνία παραγωγής τους. Η Liguori εγγυάται ένα πλήρες σύστημα παρακολούθησης ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας.

Ένα «ιδιαίτερο στοιχείο» της προσέγγισης του Pastificio Liguori που ιδρύθηκε το 1795, περιλαμβάνει το αργό στέγνωμα των ζυμαρικών του – σε διάστημα εννέα έως 18 ωρών – το οποίο βοηθά τα ζυμαρικά να απορροφούν το νερό πιο εύκολα κατά το μαγείρεμα και πιστεύεται ότι υποστηρίζει την πέψη.

«Αποφασίσαμε να συνδέσουμε την παράδοση και την ιστορικότητα του προϊόντος μας, με την τεχνολογία blockchain, αυξάνοντας σημαντικά την εγγύηση της διαφάνειας για την προστασία των καταναλωτών», δήλωσε η εταιρεία. «Η σάρωση του κώδικα θα παρέχει πρόσβαση σε μια σειρά πληροφοριών που σχετίζονται με την ιχνηλασιμότητα του σίτου, από τις συντεταγμένες του χωραφιού μέχρι το σχήμα ζυμαρικών που παράγεται από το σιμιγδάλι που λαμβάνεται από το αλεσμένο σιτάρι».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο