Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρχεται και στην Ευρώπη η eco-friendly τεκίλα σε μπουκάλι από χαρτόνι

ΑρχικήΝέαΈρχεται και στην Ευρώπη η eco-friendly τεκίλα σε μπουκάλι από χαρτόνι
spot_img

Η μεξικάνικη μάρκα αλκοολούχων ποτών Buen Vato ανακοίνωσε ότι η καινοτόμος τεκίλα της σύντομα θα περάσει και τα σύνορα της Ευρώπης.

Η Buen Vato, μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη τεκίλα στον κόσμο σε μπουκάλι από χαρτόνι, ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Ιούλιο του 2022.

Η τεκίλα, η οποία διατίθεται σε συσκευασία κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο υλικό κατά 94%, θα μπει πρώτα στην αγορά της Σουηδίας, αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια που θα γίνουν στην εμπορική έκθεση ProWein στη Γερμανία, και εν συνεχεία θα είναι διαθέσιμη σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι αυτό το καινοτόμο μπουκάλι είναι ελαφρύτερο στις μεταφορές και προσφέρει σημαντική μείωση του CO2 σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους συσκευασίας του κλάδου. Το απόσταγμα παράγεται σε μικρές παρτίδες στο Amatitán, στη μεξικανική πολιτεία Jalisco, με στόχο την επίτευξη υψηλότερων προτύπων βιωσιμότητας.

Η Buen Vato είναι μέλος της AliasSmith AB, μιας εταιρείας που έχει προωθήσει και στο παρελθόν μεξικάνικες μάρκες στην Ευρώπη.

Ο Claes Puebla Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της AliasSmith, δήλωσε στο New Food πως η φιάλη από χαρτόνι είναι “μόνο η αρχή”, καθώς η Buen Vato θα επανασχεδιάζει συνεχώς το μοντέλο παραγωγής, συσκευασίας και επιχειρήσεων προκειμένου να επιτευχθεί η τέλεια βιωσιμότητα.

Η Buen Vato βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους διανομείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, και έχει ως στόχο να επεκταθεί και να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα