Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Η επικονίαση με μέλισσες βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της φράουλας

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΈρευνα: Η επικονίαση με μέλισσες βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της φράουλας
spot_img

Eκτός από τη βελτίωση σε απόδοση και ποιότητα η επικονίαση αυξάνει και τη διάρκεια χωής της φράουλας.

Τα οφέλη της επικονίασης με μέλισσες των καλλιεργειών φράουλας είναι γνωστά όσον αφορά τις βελτιώσεις στην απόδοση και την ποιότητά τους, αλλά η έρευνα της Biobest καταδεικνύει επίσης πλεονεκτήματα για τη διάρκεια ζωής του φρούτου.

«Οι μέλισσες χρησιμοποιούν μια μοναδική μέθοδο επικονίασης, την επικονίαση «βουητό», εξήγησε ο ειδικός IPM και επικονίασης της Biobest, Δρ Liam Harvey. «Δονώντας τους μύες των φτερών τους σε συχνότητα 200-400 Hz, το βουητό κάνει τους ανθήρες να δονούνται, απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες γύρης στη μέλισσα».

Οι μέλισσες βοηθούν στην καρπόδεση, παρέχοντας περισσότερες φράουλες ανά φυτό και υψηλότερη απόδοση για τους καλλιεργητές. Βελτιώνουν επίσης τη συνολική ποιότητα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερα, πιο ομοιόμορφα φρούτα, καθώς και βελτιωμένη υφή και γεύση.

Παράλληλα με αυτές τις βελτιώσεις, ο Δρ Χάρβεϊ λέει ότι η επικονίαση από μέλισσες μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής των φρούτων.  

«Η διάρκεια ζωής των φραουλών καθορίζεται κυρίως από παράγοντες όπως η ωριμότητα των φρούτων, οι πρακτικές χειρισμού και αποθήκευσης και οι περιβαλλοντικές συνθήκες», λέει. «Ωστόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι η επικονίαση με μέλισσες μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη διάρκεια ζωής – μέσω αυξημένης ερυθρότητας, μειωμένης αναλογίας σακχάρου προς οξύ και βελτιώσεων στη σφριγηλότητα».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα