Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Yale για τα οφέλη του ελληνικού ελαιόλαδου στην καρδιά

ΑρχικήΝέαΈρευνα του Πανεπιστημίου Yale για τα οφέλη του ελληνικού ελαιόλαδου στην καρδιά
spot_img

Οι ερευνητές θα αξιολογήσουν πως επηρεάζει την καρδιά η διατροφή με ελαιόλαδο από τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στη Σπάρτη Λακωνίας.

Τα οφέλη του ελαιόλαδου στην υγεία βρίσκονται στο επίκεντρο νέας μελέτης ερευνητών  του πανεπιστήμιου του Yale χρησιμοποιώντας ελληνικό ελαιόλαδο. Ποιο συγκεκριμένα η Dr. Artemis Morris ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέπου έργου με τίτλο «Oleocanthal Plus» Cardio.

Από αυτό τον μήνα η ΔΕρ Morris θα προσθέτει 30 ml/ημέρα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιοκανθάλη, συγκεκριμένα το «Plus Health Green EVOO» της Sakellaropoulos Organic Farms, στην καθημερινή διατροφή 25 έως 50 ασθενών της, για 12 εβδομάδες.

Τα συγκεντρωτικά δεδομένα θα συλλεχθούν και θα συγκεντρωθούν από τον Δρ. Άρτεμις Μόρις και θα αναλυθούν από τον Δρ. Τάσο Κ. Κυριακίδη, Επίκουρο Καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ των Η.Π.Α.

Η ενσωμάτωση του ελαιόλαδου υψηλής ελαιοκανθάλης «Plus Health Green EVOO» στο πρότυπο φροντίδας της Δρ. Artemis Morris, θα παρακολουθεί τις αλλαγές στις συλλεγμένες καρδιαγγειακές παραμέτρους μέσω του τεστ Cardiac IQ.

Tο ελαιόλαδο “Plus Health Green EVOO” είναι ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο από πέντε ποικιλίες ελιάς, με περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη 977 mg/Kg, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 720%, τις μέσες τιμές των δειγμάτων ελαιολάδου. (135 mg / Kg) που περιλαμβάνεται σε μια διεθνή μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο UC Davis, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το τεστ Cardiac IQ παρέχει μια εις βάθος αξιολόγηση των καρδιαγγειακών κινδύνων για να βοηθήσει τους γιατρούς και τους ειδικούς να προτείνουν την ιδανική εξατομικευμένη θεραπευτική επιλογή για τον ασθενή για την ελαχιστοποίηση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το ερευνητικό πρόγραμμα του YOSHI διευθύνεται από δύο ιδιαίτερα διακεκριμένους Έλληνες καθηγητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale, τον Δρ. Βασίλη Βασιλείου, Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας και τον Δρ. Τάσο Χ. Κυριακίδη, Επίκουρο Καθηγητή.

Πηγή: thenationalherald

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα