Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
25.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κυτταρική κηπουρική: Μετά το κρέας εργαστηρίου τώρα και φρούτα εργαστηρίου!

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚυτταρική κηπουρική: Μετά το κρέας εργαστηρίου τώρα και φρούτα εργαστηρίου!
spot_img

Ερευνητές εξερευνούν την δημιουργία φρούτων στο εργαστήριο από κύτταρα.

    Τι στιγμή που ο τομέας των καλλιεργημένων (στο εργαστήριο) τροφίμων γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τα τελευταία χρόνια και περισσότερες από 80 εταιρείες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να εμπορευματοποιήσουν το κρέας και τα θαλασσινά με βάση τα κύτταρα, επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία δημιουργούν το έδαφος για καλλιέργεια εργαστηριακών φρούτων. 

Σύμφωνα με το FoodIngredientsFirst, επί του παρόντος καλλιεργούν φυτικά κύτταρα για να δημιουργήσουν εργαστηριακά φρούτα όπως βατόμουρα, μήλα, κεράσια, feijoas, ροδάκινα, νεκταρίνια και κύτταρα σταφυλιού. 

   Οι ειδικοί στον τομέα της κηπουρικής στο Plant and Food Research, ένα κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο, στοχεύουν να δημιουργήσουν έναν τρόπο ώστε να χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους και να βελτιώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της παραγωγής τροφίμων μέσω της επιστήμης

    Σύμφωνα με τον Dr. Ben Schon, επιστήμονα και επικεφαλής του προγράμματος Food by Design στην Έρευνα Φυτών και Τροφίμων, υπάρχει εκτεταμένο ενδιαφέρον και ανάπτυξη στα κυτταρικά συστήματα παραγωγής τροφίμων σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. “Η κυτταρική κηπουρική έχει επί του παρόντος μικρότερο προφίλ από την κυτταρική γεωργία και την υδατοκαλλιέργεια, αλλά πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πραγματικά συναρπαστικός τομέας της επιστήμης όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας στη βιολογία των φυτών και την επιστήμη των τροφίμων για να εξερευνήσουμε τι θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό σύστημα παραγωγής τροφίμων στο μέλλον”.

    Ο τομέας των τροφίμων που βασίζονται σε εργαστηριακή καλλιέργεια, αγωνίζεται να επιτύχει τόσο υφή και γεύση, όσο και θρεπτική αξία. Για παράδειγμα, ο παραγωγός καλλιεργημένου κρέατος Steakholder Foods χρησιμοποιεί τρισδιάστατη εκτύπωση για να δημιουργήσει υφές ινών που προσομοιώνουν την υφή του συμβατικού κρέατος.

   Ο Dr. Schon επισημαίνει ότι οι γνώσεις της έρευνας μπορούν επίσης να δημιουργήσουν καλύτερες ποικιλίες φρούτων. Εκτός από τη διερεύνηση της βιωσιμότητας της κυτταρικής κηπουρικής ως μελλοντικού εργαλείου για την παραγωγή τροφίμων, η έρευνα στοχεύει επίσης να παρέχει μια καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των φρουτοκυττάρων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ωφελούσε τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας που χρησιμοποιούνται από τον τομέα κηπευτικών της Νέας Ζηλανδίας.

   Σύμφωνα με τη Dr. Samantha Baldwin, επιστήμονα και συν-επικεφαλή για την κατεύθυνση στο ινστιτούτο, παγκοσμίως, η βιομηχανία τροφίμων βλέπει μια ταχεία ανάπτυξη στην κάθετη γεωργία, στην ελεγχόμενη ανάπτυξη του περιβάλλοντος καθώς και στους χώρους κυτταροκαλλιέργειας κρέατος. Πρότεινε επίσης ότι «τα φυτικά τρόφιμα που καλλιεργούνται με κύτταρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση για την αύξηση του αστικού πληθυσμού, με απαιτήσεις για ασφαλείς αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων κοντά σε αυτές τις αστικοποιημένες αγορές».

https://www.foodingredientsfirst.com/news/cell-based-fruit-new-zealand-researchers-combine-plant-biology-and-food-science-to-explore-cellular-horticulture.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

Παρειδωλία: Βλέπετε κι εσείς πρόσωπα στον καφέ ή στο καμένο τοστ; Δεν είστε οι μόνοι!

Πως το φαινόμενο της παρειδωλίας, βοήθησε στην επιβίωση των προγόνων μας.

ΕΕ – Πρόσθετα: Εγκρίθηκε το ξίδι ως ρυθμιστής οξύτητας – Και το όνομα αυτού Ε 267

Για πρώτη φορά το ξίδι στον ενωσιακό κατάλογο προσθέτων τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα