ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗΠΑ: Καταστήματα franchise McDonald's παραβιάζουν τους νόμους για την παιδική εργασία -...

ΗΠΑ: Καταστήματα franchise McDonald’s παραβιάζουν τους νόμους για την παιδική εργασία – 101 ανήλικοι εργαζόμενοι

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο δικαιοδόχος, των McDonald’s, επέτρεπε σε υπαλλήλους ηλικίας 14 και 15 ετών να εργάζονται εκτός των επιτρεπόμενων ωρών.

Έρευνα του υπουργείου εργασίας των ΗΠΑ εντόπισε παραβιάσεις της νομοθεσίας για την παιδική εργασία, που αφορούσαν 101 ανήλικους εργαζόμενους σε 13 καταστήματα franchise McDonald’s στην ευρύτερη περιοχή του Πίτσμπουργκ που διαχειρίζεται η εταιρεία Santonastasso Enterprises LLC, με έδρα το Bridgeville. Οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν αστική ποινή 57.332 δολαρίων.

- Advertisement -

Το Τμήμα Μισθών και Ωρών του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ καθόρισε ότι ο δικαιοδόχος, που λειτουργεί τα εστιατόρια McDonald’s, επέτρεπε σε υπαλλήλους ηλικίας 14 και 15 ετών να εργάζονται πολλές ώρες ή να εργάζονται αργά σε βάρδιες σε 13 από τα εστιατόριά της, σύμφωνα με αξιωματούχους. Αυτές οι παραβάσεις περιελάμβαναν εργασία ανηλίκων:

  • Περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα και μετά τις 7 μ.μ. τις σχολικές ημέρες που ο νόμος απαγορεύει την εργασία πέραν αυτής της ώρας.
  • Μετά τις 9 μ.μ. τις ημέρες μεταξύ 1ης Ιουνίου και Εργατικής Πρωτομαγιάς, οπότε μπορούν να εργάζονται νόμιμα μέχρι τις 9 μ.μ.
  • Περισσότερες από 8 ώρες σε μια μέρα εκτός σχολείου και περισσότερες από 18 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας κανονικής σχολικής εβδομάδας.

Αυτές οι πρακτικές σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οδήγησαν σε παραβιάσεις του νόμου περί δίκαιων προτύπων εργασίας .

- Advertisement -

«Το να επιτραπεί στους νέους εργαζομένους να εργάζονται υπερβολικές ώρες μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ευημερία και την εκπαίδευσή τους», εξήγησε ο Διευθυντής του Wage and Hour, John DuMont στο Πίτσμπουργκ. «Οι εργοδότες που προσλαμβάνουν ανήλικους εργαζόμενους πρέπει να κατανοούν και να συμμορφώνονται με τους ομοσπονδιακούς νόμους για την παιδική εργασία, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν δαπανηρές συνέπειες».

Σύμφωνα με τον νόμο οι εργαζόμενοι κάτω των 16 ετών δεν μπορούν να εργάζονται περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα ή μετά τις 7 μ.μ. τις σχολικές ημέρες. Περιορίζονται επίσης σε 8 ώρες τις ημέρες εκτός σχολείου και όχι περισσότερες από 18 ώρες κατά τη διάρκεια μιας κανονικής σχολικής εβδομάδας. Οι νόμοι είναι πιο ευέλικτοι το καλοκαίρι, όταν το σχολείο παραδοσιακά είναι εκτός λειτουργίας. 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.