Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Καταστήματα franchise McDonald’s παραβιάζουν τους νόμους για την παιδική εργασία – 101 ανήλικοι εργαζόμενοι

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗΠΑ: Καταστήματα franchise McDonald's παραβιάζουν τους νόμους για την παιδική εργασία - 101 ανήλικοι εργαζόμενοι
spot_img

Ο δικαιοδόχος, των McDonald’s, επέτρεπε σε υπαλλήλους ηλικίας 14 και 15 ετών να εργάζονται εκτός των επιτρεπόμενων ωρών.

Έρευνα του υπουργείου εργασίας των ΗΠΑ εντόπισε παραβιάσεις της νομοθεσίας για την παιδική εργασία, που αφορούσαν 101 ανήλικους εργαζόμενους σε 13 καταστήματα franchise McDonald’s στην ευρύτερη περιοχή του Πίτσμπουργκ που διαχειρίζεται η εταιρεία Santonastasso Enterprises LLC, με έδρα το Bridgeville. Οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν αστική ποινή 57.332 δολαρίων.

Το Τμήμα Μισθών και Ωρών του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ καθόρισε ότι ο δικαιοδόχος, που λειτουργεί τα εστιατόρια McDonald’s, επέτρεπε σε υπαλλήλους ηλικίας 14 και 15 ετών να εργάζονται πολλές ώρες ή να εργάζονται αργά σε βάρδιες σε 13 από τα εστιατόριά της, σύμφωνα με αξιωματούχους. Αυτές οι παραβάσεις περιελάμβαναν εργασία ανηλίκων:

  • Περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα και μετά τις 7 μ.μ. τις σχολικές ημέρες που ο νόμος απαγορεύει την εργασία πέραν αυτής της ώρας.
  • Μετά τις 9 μ.μ. τις ημέρες μεταξύ 1ης Ιουνίου και Εργατικής Πρωτομαγιάς, οπότε μπορούν να εργάζονται νόμιμα μέχρι τις 9 μ.μ.
  • Περισσότερες από 8 ώρες σε μια μέρα εκτός σχολείου και περισσότερες από 18 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας κανονικής σχολικής εβδομάδας.

Αυτές οι πρακτικές σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οδήγησαν σε παραβιάσεις του νόμου περί δίκαιων προτύπων εργασίας .

«Το να επιτραπεί στους νέους εργαζομένους να εργάζονται υπερβολικές ώρες μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ευημερία και την εκπαίδευσή τους», εξήγησε ο Διευθυντής του Wage and Hour, John DuMont στο Πίτσμπουργκ. «Οι εργοδότες που προσλαμβάνουν ανήλικους εργαζόμενους πρέπει να κατανοούν και να συμμορφώνονται με τους ομοσπονδιακούς νόμους για την παιδική εργασία, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν δαπανηρές συνέπειες».

Σύμφωνα με τον νόμο οι εργαζόμενοι κάτω των 16 ετών δεν μπορούν να εργάζονται περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα ή μετά τις 7 μ.μ. τις σχολικές ημέρες. Περιορίζονται επίσης σε 8 ώρες τις ημέρες εκτός σχολείου και όχι περισσότερες από 18 ώρες κατά τη διάρκεια μιας κανονικής σχολικής εβδομάδας. Οι νόμοι είναι πιο ευέλικτοι το καλοκαίρι, όταν το σχολείο παραδοσιακά είναι εκτός λειτουργίας. 

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα