Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρχονται νέες αυξήσεις στην τιμή του καφέ

ΑρχικήΝέαΈρχονται νέες αυξήσεις στην τιμή του καφέ
spot_img

cibum team

 

Αύξηση στις τιμές του καφέ αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες λόγω του έντονου παγετού που πλήττει τη Βραζιλία, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος μεταφοράς. Σύμφωνα με το Reuters , ο χειρότερος παγετός που έπληξε τη Βραζιλία  τον μεγαλύτερο παραγωγό καφέ στον κόσμο ( ο τελευταίος μεγάλος παγετός σημειώθηκε το 1994) έχει στείλει την τιμή των πράσινων κόκκων καφέ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες είναι όσο μεγάλες που οι αγρότες πρέπει να φυτέψουν νέα καφεόδεντρα τα οποία χρειάζονται έως και τρία χρόνια για να βγάλουν καρπό. Το καφεόδεντρο ως τροπικό φυτό δεν αντέχει το υπερβολικό ψύχος και γενικότερα σε χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνεται η ανάπτυξη του, ενώ επηρεάζεται και από τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας που μπορεί να του προκαλέσουν πτώση των φύλλων.

Ο οργανισμός προμήθειας τροφίμων της κυβέρνησης της Βραζιλίας Conab υπολόγισε ότι ο παγετός της 20ης Ιουλίου έπληξε 150.000 έως 200.000 εκτάρια ή περίπου το 11% της συνολικής καλλιέργειας Arabica της Βραζιλίας, ανέφερε η New York Post .

Οι τιμές του καφέ ήταν ήδη σε άνοδο μετά τη χειρότερη ξηρασία που παρατηρήθηκε στη Βραζιλία τα τελευταία 91 χρόνια.

Στα παραπάνω προστίθενται και τα συνεχώς αυξανόμενα έξοδα αποστολής που αντιμετωπίζουν αρκετές βιομηχανίες λόγω της έλλειψης εμπορευματοκιβωτίων που συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος μεταφοράς κόκκων καφέ στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη αυξάνεται περαιτέρω.

Ο Carlos Santana, επικεφαλής έμπορος καφέ για την Eisa Interagricola, μονάδα της ECOM Trading, είπε στο Reuters σχετικά με την μεταφορά καφέ ότι οι τιμές είναι τρεις φορές υψηλότερες από ό, τι πριν από πανδημία.

Το πρόσθετο κόστος κόκκων καφέ αναμένεται να μετακυλιστεί στους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ, αλλά δεν μπορεί να προβλεφθεί πως θα αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις οι μεγάλες αλυσίδες καφέ και εάν τελικά θα χρεώσουν παραπάνω τους πελάτες τους.

Πηγή: International Business Times

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα