ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: Αύξηση 33,4% στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι

Εστίαση: Αύξηση 33,4% στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2022 ανήλθε σε 266.398.024 ευρώ

Υπερέβη τα 566,5 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο εφέτος η αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλυμάτων, αντικατοπτρίζοντας πλήρως τη θετική πορεία του τουρισμού. Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των καταλυμάτων, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2022 ανήλθε σε 1.515.892.133 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 59,7% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 949.372.488 ευρώ.

- Advertisement -

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2022 ανήλθε σε 266.398.024 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33,4% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 199.754.443 ευρώ.

Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2022 ανήλθε σε 1.782.290.157 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 55,1% σε σχέση με τον Ιούλιο 2021, όπου είχε ανέλθει σε 1.149.126.931 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των περιφερειακών ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2021 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Θήρας (91,1%) και η μικρότερη αύξηση (14,9%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Πάνω από 15 χώρες σε επιφυλακή για Salmonella σε μονάδα κρέατος πουλερικών – Βρέθηκε στα ποδονάρια των εργαζομένων

Δεκαοκτώ follow-ups στο RASFF μετά την ανίχνευση Salmonella Typhimurium στο περιβάλλον ολλανδικής μονάδας πουλερικών.

Κανονισμός PPWR: Γιατί η βιομηχανία ζητά να σταματήσουν οι πρόσθετες απαιτήσεις από τις μεγάλες αλυσίδες

Μην ζητάτε περισσότερα από όσα προβλέπει ο PPWR», το μήνυμα της βιομηχανίας

Κρέας: Ανθεκτικό βακτήριο εντοπίστηκε σε προϊόντα, εργαζόμενους και καταναλωτές

Νέα μελέτη εντοπίζει πολυανθεκτικά στελέχη εντερόκοκκου και γενετικές ομοιότητες μεταξύ διαφορετικών πηγών