Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελλάδα αποκτά τη σφραγίδα του γαστρονομικού οδηγού “Michelin”

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΗ Ελλάδα αποκτά τη σφραγίδα του γαστρονομικού οδηγού "Michelin"
spot_img

Συμφωνία του ΕΟΤ με τον εμβληματικό «Michelin Guide» – Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς

Ένα μεγάλο βήμα για την ελληνική γαστρονομία αποτελεί η συμφωνία του ΕΟΤ με τον εμβληματικό «Michelin Guide» που υπογράφηκε χθες Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, στο Παρίσι από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Ο Οδηγός Michelin είναι ένα “brand” αναγνωρίσιμο στους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο για την ποιότητά του και την διεθνή αναγνώριση που προσφέρει. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ πλάνο προβολής της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς μέσω της Michelin.

Για τη σημερινή συμφωνία με τον Οδηγό Michelin o υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να ξεκινήσουμε μία νέα συνεργασία με τον διεθνούς κύρους Οδηγό Michelin, η οποία τοποθετεί επίσημα την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα της Μεσογειακής Διατροφής που αποτελεί τη βάση της τοπικής κουζίνας. Η χώρα μας βιώνει και φέτος μια εξαιρετική χρονιά στον τομέα του τουρισμού και ταυτόχρονα μία νέα ευκαιρία παρουσιάζεται: να συστήσουμε στους επισκέπτες μας την υψηλή γαστρονομία που διαθέτουμε ώστε να τους δώσουμε ακόμα ένα λόγο προκειμένου να ξαναεπισκεφτούν σύντομα τον αγαπημένο τους προορισμό!

Είναι αυτονόητο πως όταν μιλάμε για υψηλή γαστρονομία συνεργαζόμαστε με τους κορυφαίους του είδους. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα διαθέτει το δικό της εμβληματικό Οδηγό Michelin. Οι ειδικοί του Michelin ερευνούν τα εστιατόρια της πόλης και της περίφημης Riviera, και μοιράζονται τις εμπειρίες που αποκομίζουν στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οδηγού. Είμαστε βέβαιοι πως αυτό το εγχείρημα είναι μόνο η αρχή για την ανάδειξη όλο και περισσότερων γαστρονομικών προορισμών σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά την ομάδα Michelin για την ψήφο εμπιστοσύνης και σας προσκαλώ όλους να περάσετε το επόμενο greekend απολαμβάνοντας την εξαιρετική κουζίνα της χώρας μας στα εστιατόρια που έχουν διακριθεί με αστέρι Michelin!»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που συντόνισε την πρωτοβουλία τα τελευταία δυο χρόνια, αναφέρει από το Παρίσι:

«Η σημερινή συμφωνία μεταξύ του ΕΟΤ και της Michelin αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μας με τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή ταχύτητας της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα. Η χώρα μας αποκτά ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό ως τουριστικός προορισμός 12 μηνών.

Δουλεύουμε εδώ και δύο περίπου χρόνια το πλαίσιο της συνεργασίας μας, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας. Φτάσαμε εδώ με πολύ κόπο και πολλή δουλειά, γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του ΕΟΤ σε Ελλάδα και Γαλλία που εργάστηκαν σκληρά, μαζί με τα στελέχη της Michelin, τα οποία οφείλω επίσης να ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία μας και να ευχηθώ καλή δουλειά από εδώ και πέρα. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους δύο μεγάλους Έλληνες σεφ που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin: τον Άγγελο Λάντο και τον Έκτορα Μποτρίνι οι οποίοι με ενέπνευσαν να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια πριν από δύο χρόνια, εν μέσω σκληρής πανδημίας. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Και σήμερα είμαι πολύ υπερήφανος που κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα