Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αρκαδία: Στο νοσοκομείο με σαλμονέλα 15 άνθρωποι – Έφαγαν γουρουνόπουλο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑρκαδία: Στο νοσοκομείο με σαλμονέλα 15 άνθρωποι - Έφαγαν γουρουνόπουλο
spot_img

Το μολυσμένο τρόφιμο καταναλώθηκε σε γιορτή στην εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας στην περιοχή Βάστα Αρκαδίας

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα σαλμονέλας – γαστρεντερίτιδας κατέληξαν τουλάχιστον 15 άτομα έπειτα από κατανάλωση χοιρινού κατά την διάρκεια γιορτής στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στην περιοχή Βάστα Αρκαδίας.

Η σαλμονέλωση που προκαλείται από το βακτήριο Salmonella είναι η  πιο συνηθισμένη μόλυνση από τρόφιμα, και παραμένει παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, με πάνω από 600 εκατομμύρια λοιμώξεις και 400.000 θανάτους κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στo tharrosnews, φαίνεται πως όλοι νόσησαν από γουρουνοπούλα που αγόρασαν από πλανόδιο πωλητή. Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου υπήρχε γιορτή στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας και τις επόμενες ημέρες πολλά άτομα άρχισαν να διαμαρτύρονται για κοιλιακό πόνο και άλλα συμπτώματα.

Αρχικά πήγαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, διότι πολλοί ήταν κάτοικοι από διπλανό χωριό της Μεσσηνίας, αλλά καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν στάλθηκαν τελικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τρία άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα εμφανίζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν μέσα σε 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά την έκθεση και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 4-7 ημέρες.

Την υπόθεση ερευνούν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές, προκειμένου να εντοπισθεί η πηγή προέλευσης του τροφίμου που κατανάλωσαν.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα