ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΗ «νόστιμη» Αθήνα - Αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία

Η «νόστιμη» Αθήνα – Αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία

2 λεπτά ανάγνωσης

Μεγάλο αφιέρωμα στην Αθήνα και τις γαστρονομικές επιλογές που προσφέρει, δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του κορυφαίου γαστρονομικού περιοδικού της Ελβετίας «Migusto».

Υπό τον τίτλο «Σαν να επιστρέφεις σπίτι», το δημοσίευμα εστιάζεται στην ελληνική κουζίνα και την εξέλιξή της, προτείνει περιοχές και εστιατόρια όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, ενώ παράλληλα παρουσιάζει την ελληνική πρωτεύουσα και τις εμπειρίες που αποκομίζουν από αυτήν οι επισκέπτες της.

- Advertisement -

Η συντάκτρια του άρθρου, Melanie Michael, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα είναι απολύτως νόστιμη. ‘Αλλοτε παραδοσιακά, άλλοτε μοντέρνα, άλλοτε και τα δύο».

Το 5σέλιδο αφιέρωμα είναι προϊόν δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip), που διοργάνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο για την κα Michael και τη φωτογράφο του περιοδικού, Lee Jakob, η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, στη δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται και η Ελβετία.

- Advertisement -

Η Ελβετίδα δημοσιογράφος αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ακόμη και πριν δω την Ακρόπολη για πρώτη φορά, συνειδητοποίησα ότι το φαγητό είναι σημαντικό για τους Έλληνες. Βίωσα την ελληνική φιλοξενία με κάθε μπουκιά. Βρήκα τα καλύτερα κουλούρια και ανακάλυψα τα μυστικά για έναν τέλειο μουσακά».

Ακόμα σημειώνει ότι «στην Ελλάδα, οι ξένοι γίνονται φιλοξενούμενοι. Δίπλα σε ηλικιωμένους, που καπνίζουν το τσιγάρο τους σε ένα τραπέζι εστιατορίου, οι τουρίστες φωτογραφίζουν το φαγητό τους με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου τους. Και τα δύο είναι ευπρόσδεκτα, αφού το ένα λειτουργεί υπέροχα δίπλα στο άλλο».

- Advertisement -

Το μηνιαίο περιοδικό «Migusto» παρουσιάζει συνταγές για την καθημερινή ζωή ή ειδικές περιστάσεις και θέματα και για τις νέες γαστρονομικές τάσεις διεθνώς. Έχει κυκλοφορία περίπου 460.000 αντιτύπων ανά τεύχος με εκτιμώμενη αναγνωσιμότητα 1 εκατ. ατόμων, ενώ η ιστοσελίδα του (migusto.migros.ch/de) δέχεται κάθε μήνα περισσότερες από 500.000 επισκέψεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.