ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΛουκέτα και πρόστιμα σε ουζερί και καφέ στον Βόλο για λαθρεμπορία αλκοολούχων...

Λουκέτα και πρόστιμα σε ουζερί και καφέ στον Βόλο για λαθρεμπορία αλκοολούχων ποτών

2 λεπτά ανάγνωσης

Έλεγχος των αρχών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για λαθρεμπόριο αλκοολούχων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε την επιβολή προστίμων και το κλείσιμο δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για λαθρεμπορία αλκοολούχων στο Βόλο. Η πρώτη περίπτωση αφορά σε ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ όπου μετά από έλεγχο από την αρμόδια τελωνειακή αρχή που έγινε στις 23 Ιουλίου διαπιστώθηκε η κατοχή μίας φιάλης αλκοολούχου ποτού με το σήμα “Gin Hendrick’s 1ltr 44% vol” κατά τρόπο που να συνιστά το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

- Advertisement -

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε ουζερί όπου κατόπιν επιτόπιου ελέγχου την ίδια ημέρα, από την αρμόδια τελωνειακή αρχή, διαπιστώθηκε η κατοχή εβδομήντα (70) λίτρων προϊόντος απόσταξης άγνωστης προέλευσης.

Και οι δύο παραβάσεις συνιστούν το αδίκημα της λαθρεμπορίας κατά την έννοια του Ν 2960/2001 που επισύρει διοικητικό πρόστιμο, από το τριπλάσιο μέχρι το πενταπλάσιο των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, που αναλογούν στο αντικείμενο της παράβασης καθώς και σφράγιση της εγκατάστασης που σύμφωνα με τον ίδιο νόμο κυμαίνεται από δέκα έως τριάντα ημέρες, ανάλογα με τη βαρύτητά της παράβασης.

Ακολουθεί η δημοσιοποίηση των παραβατών όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.