ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΝέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην ειδικότητα «βοηθός μάγειρα»

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην ειδικότητα «βοηθός μάγειρα»

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλοποιείται το εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με θεματικό αντικείμενο «βοηθός μάγειρα», συνολικής διάρκειας 250 ωρών.

Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στον Τύρναβο, η υλοποίηση εξειδικευμένου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με θεματικό αντικείμενο «βοηθός μάγειρα», συνολικής διάρκειας 250 ωρών.

- Advertisement -

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΔΥΠΑ και του Δήμου Τυρνάβου και απευθύνεται σε ομάδα ανέργων της περιοχής.

Βασικός σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων και ικανοτήτων των ωφελουμένων στο θεματικό αντικείμενο της κατάρτισης, με απώτερο σκοπό την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

- Advertisement -

Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας, ενώ το θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος του θα διεξαχθεί σε επιλεγμένες αίθουσες του Δήμου Τυρνάβου, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ προσφέρει στοχευμένες παρεμβάσεις επαγγελματικής κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών.

- Advertisement -

Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία πλήθος εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, μέσω συντονισμένων συνεργασιών της ΔΥΠΑ με δήμους, σε διάφορες περιφέρειες της επικράτειας.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο

ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου και Αλλατίνη: Το ΣΕΕ ενεργοποιεί το Άρθρο 10 για την υπόθεση που ξεκίνησε από καταγγελίες καταναλωτών

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση των ΠΤΙ ΜΠΕΡ, καθώς το ΣΕΕ δημοσιοποιεί ζήτημα μη εφαρμογής των αποφάσεων που είχαν ζητήσει αλλαγές στις συσκευασίες των προϊόντων

Ελληνικό προϊόν με 7(!) φυτοφάρμακα πάνω από τα όρια ασφαλείας – Η λίστα του ΥΠΑΑΤ με τα μη συμμορφούμενα φρούτα και λαχανικά

Έλεγχοι σε 286 δείγματα τροφίμων - Πού βρέθηκαν απαγορευμένα φυτοφάρμακα και υπερβάσεις