ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΝέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην ειδικότητα «βοηθός μάγειρα»

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην ειδικότητα «βοηθός μάγειρα»

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλοποιείται το εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με θεματικό αντικείμενο «βοηθός μάγειρα», συνολικής διάρκειας 250 ωρών.

Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στον Τύρναβο, η υλοποίηση εξειδικευμένου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με θεματικό αντικείμενο «βοηθός μάγειρα», συνολικής διάρκειας 250 ωρών.

- Advertisement -

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΔΥΠΑ και του Δήμου Τυρνάβου και απευθύνεται σε ομάδα ανέργων της περιοχής.

Βασικός σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων και ικανοτήτων των ωφελουμένων στο θεματικό αντικείμενο της κατάρτισης, με απώτερο σκοπό την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

- Advertisement -

Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας, ενώ το θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος του θα διεξαχθεί σε επιλεγμένες αίθουσες του Δήμου Τυρνάβου, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ προσφέρει στοχευμένες παρεμβάσεις επαγγελματικής κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών.

- Advertisement -

Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία πλήθος εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, μέσω συντονισμένων συνεργασιών της ΔΥΠΑ με δήμους, σε διάφορες περιφέρειες της επικράτειας.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.